Dünya Güncelleme Tarihi: 1 Haz 2017 01:39

"IŞİD, örgüte militanı islami evlilik (çöpçatan) siteleri üzerinden buluyor"

Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın başına bela olan radikal dinci terör örgütü IŞİS-DEAŞ'ın terör örgütüne katacağı militanları çöpçatan sitelerinden özellikle "İslami evlilik siteleri" olarak bilinen siteler üzerinden buldukları iddia edildi.

Ortadoğu Medya Araştırmaları Enstitüsü (Middle East Media Research Institute) terör örgütü IŞİD -DEAŞ militanlarının insan kaynağı sağlamak için çöpçatan sitelerini, özellikle de İslami evlilik siteleri olarak bilinen arkadaşlık sitelerini aktif olarak kullandığını iddia etti.

ABD’nin başkenti Washington DC’de bulunan düşünce kuruluşu Middle East Media Research Institute, IŞİD terör örgütüne ilişkin hazırladığı raporda, terör örgütü IŞİD militanlarının İngilizce dilinde faaliyet gösteren çöpçatan sitelerinden eş bulduklarını öne sürdü.

Enstitü hazırladığı raporda terör örgütü IŞİD/DEAŞ militanlarının özellikle "İslami evlilik siteleri" olarak bilinen arkadaş sitelerine üye olduğun ve bu siteler aracılığıyla eş aradıklarını belirtti. "Islamic Marriage" ismiyle dünyada hızla yayılan çöpçatan/arkadaşlık sitelerinin tanıtımlarının Musul'da ve Suriye’nin Rakka şehrinde gösterildiği kaydedildi. Enstitü tarafından hazırlanan makalede insan kaynağı sağlamak için bazı örgüt militanların tanıştıkları kimselere Türkiye’de tatil yapma vaadinde bulundukları da belirtti.

İngiltere'de yayın yapan The Sun gazetesinin haberinde İslami evlilik sitelerini kullanan bir militanın yorumlarına da yer verdi. Gazetede bir site kullanıcısının, “Seveceğim ve güzel zaman geçireceğim bir eş arıyorum. Türkiye gibi romantik yerlere gidip aşkımızın tatlı hatıralarını yaratabiliriz” mesajı yer aldı.

Gazete ahebrinde terör örgütü IŞİD/DEAŞ militanlarının benzer evlilik/ arkadaşlık sitelerinde geçmiş yıllarda da aktif olarak yer aldıklarını vurguladı. Yaklaşık iki yıl önce hacker grubu Anonymous IŞİD militanlarının kullandığı "isissingles" isimli çöpçatanlık sitesini kapatmıştı.

Ekleme Tarihi: 1 Haz 2017 01:39