Dünya Güncelleme Tarihi: 27 Tem 2017 01:04

İsrail: Bağımsız Kürt Devleti resmi politikamız

İsrail, "bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasının" zamanının geldiğini iddia ederek, bu devlete resmi olarak da destek vereceğini açıkladı.

İsrail: Bağımsız Kürt Devleti resmi politikamız

Mescid-i Aksa işgali ve işgale karşı düzenlenen protestolarda düzenlediği katliam nedeniyle  Türkiye tarafından sert dille eleştirildikten sonra dün Başbakan  Netanyahu aracılığıyla " Türkiye Kürtlere ne cevapverecek" diyerek "Kürt kartını" oynayan  İsrail, bugün bir adım daha ileri gitti.

İsrail'in  Irak'ın kuzeyinde bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasına verdiği destek bir kez daha teyit edildi.

"İSRAİL, BUNUN KÜRTLERİN DOĞAL HAKKI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR"

İsrail'in  Vatikan Büyükelçisi Sahyoun Afrudi, bağımsız Kürt devletine desteğini vurgularken " İsrail hükümeti, parlamento, siyasi partiller ve halk bağımsız bir  Kürdistan'ın Kürtlerin doğal hakkı olduğunu düşünüyor" dedi.

"SÖZDE DEĞİL, RESMİ TUTUMUMUZ"

Büyükelçi Afrudi, 'Bağımsız  Kürdistan'ın kurulmasının, (İsrail'in) en üst düzey yürütme ve yasama organlarınca görüşüldüğünü' belirterek  İsrail'in bağımsız Kürt devletine desteğinin 'sözde kalmadığını, resmi tutum olduğunu' anlattı.

Afrudi " İsrail hükümeti, parlamento, siyasi partiler ve halk bağımsız bir  Kürdistan'ın Kürtlerin doğal hakkı olduğunu ve sonucunda Ortadoğu'da istikrarın sağlanacağını düşünüyor" dedi.

BARZANİ'DEN İSRAİL'E SICAK MESAJ

K24'ün haberinde  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı  Mesut Barzani'nin de bir Suudi gazeteyle yaptığı mülakatta "Kürtler ile İsrailliler arasında bağların kurulması bir suç değil, özellikle birçok Arap ülkesinin Yahudi devletleri ile bağları olduğu düşünülürse" dediği anımsatıldı.

ADALET BAKANI YERİNİ BİLE AÇIKLAMIŞTI

Irkçı sözleri nedeniyle kabinenin tartışmalı isimlerinden olan  İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada bağımsız "Kürt devleti" kurulmasına büyük destek verdiğini söylemiş, "Bu yeni devletin  Türkiye ve  İranarasında yer alması gerektiğini" de savunmuştu.

Ekleme Tarihi: 27 Tem 2017 01:04