Dünya Güncelleme Tarihi: 27 Nis 2017 09:59

İsrail Şam’daki havaalanı yakınlarında Hizbullah deposunu vurdu

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, iç savaşın yaşandığı Suriye'de başkent Şam'a 25 kilometre mesafede faal durumda bulunan uluslararası havaalanında çok büyük bir patlama gerçekleşti. Esad rejimine ait devlet televizyonu olayı doğruladı.

İsrail Şam’daki havaalanı yakınlarında Hizbullah deposunu vurdu

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin bildirdiğine göre Suriye’nin başkenti Şam’a 25 km mesafede ve uluslararası uçuşlar için kullanılan havaalanında çok büyük bir patlama meydana geldi. Suriye'nin Başkenti Şam'da patlamanın meydana geldiği havaalanı, Şam şehir merkezinin 25 kilometre güneydoğusunda bulunuyor. Görgü tanıklarından İngiltere Merkezli Suriye İzleme Grubu Başkanı Rami Abdurrahman patlamanın çok şiddetli olduğunu ve 25 km mesafedeki Şam’dan duyulduğunu ifade etti..

Patlamanın İsrail savaş uçaklarının Şam Havaalanı yakınlarındaki Hizbullah örgütüne ait bir deponun bombalanması sonucu gerçekleşitiği iddia edildi.

İsrail'den, bombalı saldırı ile ilgili resmi bir açıklama gelmese de İsrail dolaylı ifadelerle saldırıyı kabul etti

"HER SEFERİNDE HAREKETE GEÇECEĞİZ"

Suriye'deki Şam Havaalanı saldırısının arkasında İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz Tel Aviv yönetimin olduğunu dolaylı bir ifadeyle kabul etti.

Katz, İsrail ordunun radyosuna yaptığı açıklamada  Şam Havaalanı'na gerçekleşen saldırıyla ilgili, "Bombalama olayının İsrail'in, Hizbullah'a silah transferini önleme politikalarına uygun olduğunu söyleyebilirim. İstihbat birimimiz tafaından Hizbullah'a gelişmiş silah transferi yapılacağı bilgisini aldığımız her defasında harekete geçeceğiz. Bölgedeki İran'ın Suriye topraklarında askeri bir varlık oluşturmasının önüne geçmek zorundayız" dedi.

İSRAİL'DEN SALDIRIYA RESMİ TEYİT YOK

Katz 2011'de Suriye iç savaşının başlamasından bu yana Suriye ve Golan Tepeleri'nden İsrail topraklarına roket atıldığını ileri sürdü ve zaman zaman Suriye sınırları içerisinde faaliyet gösteren rejim muhalifi örgütlerin, İran'ın desteklediği Hizbullah güçlerine ve rejime ait askeri noktalara operasyonlar düzenlendiğini ifadE etti. Katz'ın açıklamalarına rağmen İsrail yönetimi, bu saldırıları resmi olarak teyit etmekten kaçınıyor. İsrail Suriye içinden Hizbullah'a yapılacak herhangi bir silah yardımını kırmızı çizgileri olarak açıklamış, böyle bir sorun söz konusu olduğunda hava saldırıları ve topçu atışıyla karşılık verileceğini duyurmuştu.

.

Ekleme Tarihi: 27 Nis 2017 09:59