Dünya Güncelleme Tarihi: 30 Eki 2017 21:13

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Belçika'ya kaçtı

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, İspanya hükümetinden gelen tutuklanma tehditlerinin ardından Belçika'ya kaçtı.

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Belçika'ya kaçtı

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont,  Belçika'ya kaçtı. Hatırlanacağı üzere  Belçika, Katalan ldierden gelecek olan sığınma talebini kabul edeceklerini açıklamıştı.

SORUŞTURMA AREFESİNDE BRÜKSEL'E KAÇTI

Öte yandan  İspanya eyalet savcısı, Katalan liderlerin Katalonya'nın  İspanya'dan ayrılmaya zorlanması hareketlerine karşı isyan ve tahrik suçlamaları yönünde çağrıda bulundu.  Başsavcı Jose Manuel Maza da kamu fonlarının kötüye kullanılması suçlamasında bulundu.

Madrid'in 'ayaklanma, isyana teşvik ve görevi kötüye kullanmaktan' soruşturma açmaya hazırlandığı görevden alınan Katalan lider Carles Puigdemont'un görevden alınan diğer Katalan yetkililerle birlikte  Belçika'nın başkenti  Brüksel'e gittiği açıklandı.

İSPANYOLLAR DA DOĞRULADI

İspanya hükümeti yetkilileri de, Katalonya Özerk Yönetimi lideri Carles Puigdemont ve bazı eski yöneticilerin  Belçika'nın başkenti  Brüksel'e gittiğini doğruladı.

BELÇİKA SİNYALİ DÜN VERMİŞTİ

Dün de  Belçika Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken, Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont'a talep etmesi durumunda sığınma hakkı verilebileceğini söylemişti.

Ekleme Tarihi: 30 Eki 2017 21:13