Dünya Güncelleme Tarihi: 6 Eki 2017 16:24

"Mam" Celal'i binlerce kişi güllerle karşıladı

3 Ekim'de hayatını kaybeden Irak'ın eski cumhurbaşkanı Talabani'nin naaşı, Süleymaniye'de binlerce kişi tarafından güllerle karşılandı. İnsan kalabalığının ucu bucağı gözükmüyor.

Eski  Irak  Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri  Celal Talabani'nin naaşı, salı günü hayatını kaybettiği  Almanya'dan uçakla  Süleymaniye'ye getirildi.

UÇAKTA EŞİ VE OĞLU DA VARDI

Talabani'nin cenazesini taşıyan uçak,  Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'na indi. Uçakta, Talabani'nin eşi KYB Politbüro Sorumlusu Hero İbrahim Ahmed ile  Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakan Yardımcısı olan oğlu  KubatTalabani de yer aldı.

KARŞILAMA PROTOKOLÜNDE ZARİF DE VARDI

Havalimanındaki karşılama protokolünde  Irak  Cumhurbaşkanı  Fuad Masum,  Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, IKBY Başkanı  Mesut Barzani, IKBY Başbakanı  Neçirvan Barzani,  İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif,  Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekigrtu) Genel Sekreteri Salahaddin Bahaddin, İslami Toplum Partisi (Komel) lideri Ali Bapir, Goran (Değişim) Hareketi lideri Ömer Seyid Ali,  Irak  CumhurbaşkanıYardımcısı ve Şii Koalisyonu lideri Nuri Maliki, Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar Hekim, Bedir Tugayları Komutanı Hadi Amıri,  Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Sözcüsü  Osman Baydemir,  Irak'taki büyükelçiler ve ülke temsilcileri hazır bulundu.

21 PARE TOP ATIŞI YAPILDI, BARZANİ ÇELENK BIRAKTI

Talabani için havalimanında 21 pare top atışı yapıldı.  Irak  CumhurbaşkanıMasum ve IKBY Başkanı Barzani de naaşa çelenk bıraktı.

DEBAŞAN BÖLGESİNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Talabani'nin cenazesi, havalimanında düzenlenecek törenden sonra  Süleymaniye Büyük Camisi'ne, oradan da toprağa verileceği Debaşan bölgesine götürülecek.

SALI GÜNÜ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Irak'ın ilk Kürt cumhurbaşkanı olan Talabani, tedavi için bulunduğu  Almanya'nın başkenti  Berlin'de salı günü 84 yaşında hayatını kaybetmişti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif ve Barzani, Talabani'nin Cenazesinde Yan Yana Oturdu

Irak eski Cumhurbaşkanı Talabani'nin cenaze töreninde IKBY Başkanı Mesud Barzani ile İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in yan yana oturması dikkat çekti.

Irak eski  Cumhurbaşkanı  Celal Talabani için  Süleymaniye'de cenaze töreni düzenlendi. Törende ilginç görüntüler de ortaya çıktı.

BARZANİ ÇELENK BIRAKTI

IKBY Başkanı  Mesud Barzani cenazede siyasi hayatı boyunca çekiştiği Talabani'nin naaşına çelenk bıraktı. Törende birçok ülkenin temsilcileri de yer aldı.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ZARİF VE BARZANİ YAN YANA

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de törene katılan isimler arasındaydı. Hatta Zarif'in Barzani ile yan yana oturdukları görüldü. Hatırlanacağı üzere  İran, IKBY'deki korsan referandumun ardından Barzani'yi sert bir dille eleştirmiş referandumu tanımadıklarını belirtmişti.

İran şu anda Barzani'ye karşı  Irak ve  Türkiye ile ortak hareket ediyor. Hatta önümüzdeki günlerde bu 3 ülke IKBY sınır kapılarına ortak operasyon düzenleyebilir.

Ekleme Tarihi: 6 Eki 2017 16:24