Dünya Güncelleme Tarihi: 28 Tem 2017 12:01

Özbekistan'ın eski Cumhurbaşkanının kızı tutuklandı

Özbekistan'ın merhum Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un asi kızı Gülnara Kerimova tutuklandı.

Özbekistan'ın eski Cumhurbaşkanının kızı tutuklandı

Özbekistan'ın 2016 yılında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova gözaltına alındı. Kerimova'ya karşı Ceza Kanununun 6 maddesiyle ilgili itham ileri sürüldü. Özbekistan Başsavcılığının Organize suç ve yolsuzlukla mücadele Kurulu açıklamasında, cumhurbaşkanının kızının isminin, para aklamak, dolandırıcılık ve bir sürü başka suçlara karıştığını iddia etti. Gülnara Kerimova hakkında birden fazla suçlamanın bulunması gerekçesiyle tutuklandı.

Özbekistan’ın ilk cumhurbaşkanı olan İslam Kerimov’un asi kızı hakkında çeşitli dönemlerde bir sürü farklı iddialar ortaya atılmıştı. Uluslararası medyada Kerimova'nın ev hapsinde olduğu, öldürüldüğü, zehirlenme sonucu hayatını kaybettiği gibi çeşitli haberler yer almıştı. 2015 yılında Kerimova karıştığı bir suç nedeniyle gözaltına alınmıştı. 

İsviçre, İngiltere, Fransa ve Rusya’da mal varlığı olduğu tahmin edilen Kerimova’nın 1.5 milyar dolarlık malvarlığına el koyulması gündemde. Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un 45 yaşındaki Harvard mezunu şarkıcı kızı ülkenin en zengin kadını ve babasının yerine Özbekistan yönetiminin varisi olarak gösteriliyordu. 

Kaynak: Ria Novosti

Ekleme Tarihi: 28 Tem 2017 12:01