Dünya Güncelleme Tarihi: 30 Ara 2017 14:54

Putin'den Erdoğan'a Suriye vurgulu yeni yıl mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yeni yıl tebriği: Yakın işbirliği, Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da terörizmin yayılmasının önüne duvar örülmesini sağladı. İşbirliğini bir dizi alanda daha da ileriye götürebiliriz.

Putin'den Erdoğan'a Suriye vurgulu yeni yıl mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gönderdiği yeni yıl tebriğinde, Moskova ile Ankara’nın yakın işbirliğinin Suriye başta olmak üzere ‘Ortadoğu’da terörizmin yayılmasının önüne duvar örülmesini sağladığını’ söyledi. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Putin bu işbirliğinin, ‘Suriye’deki krize siyasal çözüm sürecinin başlatılması için gereken koşulların oluşmasına da yardım ettiğini’ kaydetti.

Diğer taraftan Putin, 2017’de Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin tamamen onarılması dışında, ikili işbirliğini bir dizi alanda eskisine göre daha da ileriye götürebildiklerini belirtti. Rusya lideri, Türkiye ile 2018’de de hem ikili hem de bölgesel ve uluslararası alanda yapıcı diyaloğu ve ortak çalışmaları devam ettirmeye hazır olduklarını söyledi.

TRUMP’A DA MESAJ: EŞİTLİK VE KARŞILIKLI SAYGI ESAS ALINMALI

Putin, ABD Başkanı Donald Trump’a da bir yeni yıl mesajı iletti. Putin mesajında, ‘uluslararası durumun pek iyi sayılamayacağı bu dönemde Rusya ile ABD arasında yapıcı bir diyalog kurulmasının, dünyadaki stratejik dengenin güçlendirilmesi ve küresel sorunlara en iyi çözümlerin bulunması için özellikle gerekli olduğunu’ belirtti.

Rus lider ayrıca, Moskova ile Washington arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için tarafların eşitliği ve karşılıklı saygı prensibinin esas alınması gerektiğini vurguladı. Putin, bu prensiplerin, ABD ile aralarında ‘uzun vadeli pragmatik bir işbirliği kurulmasına olanak vereceğini’ de ekledi. (Kaynak: Sputnik)

Ekleme Tarihi: 30 Ara 2017 14:54