Dünya Güncelleme Tarihi: 12 Oca 2018 00:19

Putin: Suriye'deki saldırının arkasındaki ülke Türkiye değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüştü. Putin'in Rus üslerine yönelik saldırı girişiminin arkasındaki ülkeyi bildiklerini söylediği ve "Ne Türk askerleri ne de Türk yönetiminin hiçbir bağlantısı yok" dediği belirtildi.

Putin: Suriye'deki saldırının arkasındaki ülke Türkiye değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le telefon görüşmesi yaptı. Putin’in, Suriye’deki Rus üslerine yönelik saldırı girişiminin arkasında kimin olduğunu bildiğini söylediği belirtildi. Putin, “Rusya’nın Suriye’deki askeri üslerine saldırı girişimlerine ne Türk askerleri ne de Türk yönetiminin hiçbir bağlantısı yok” dedi.

Rusya’nın Suriye’de bulunan Hmeymim ve Tartus üslerine, 6 Ocak günü, toplam 13 silahlı insansız hava aracıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunduğu açıklanmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı, saldırının hava savunma araçlarıyla engellendiğini belirtmiş ve İHA’ların fotoğraflarını yayınlamıştı.

Sputnik’in haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin medya yöneticileriyle yaptığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini söyledi. Putin, “Rusya’nın Suriye’deki askeri üslerine saldırı girişimleriyle ne Türk askerlerinin ne de Türk yönetiminin hiçbir bağlantısı yok” dedi.

‘ORGANİZE EDENLERİ VE NE KADAR ÖDEDİKLERİNİ BİLİYORUZ’

Saldırı girişiminin Türkiye’yle ilişkileri bozmaya yönelik olduğunu belirten Putin, saldırılarda kullanılan İHA’ların el yapımı gibi gösterme amacıyla kamufle edildiğini öne sürdü.

Saldırıyı organize eden ülkeleri bildiklerini söyleyen Putin, “Onların bu provokasyon için kimlere ne kadar para ödediklerini de biliyoruz” diye konuştu.

ERDOĞAN, ‘REJİMİN SALDIRILARI DURDURULSUN’ DEDİ

DHA’nın haberine göre, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye hükümetinin İdlib ve Doğu Guta’da sivillere yönelik saldırılar düzenlediğini ve bunların durdurulması gerektiğini söyledi.

Görüşmede, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türk Akım projeleri başta olmak üzere, enerji alanındaki işbirliğinin de ele alındığı belirtildi. Erdoğan ve Putin’in, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda mutabık kaldıkları da ifade edildi.

Ekleme Tarihi: 12 Oca 2018 00:19