Dünya Güncelleme Tarihi: 12 Tem 2017 01:23

Rusya'nın yeni Türkiye Büyükelçisi: İnşallah becerebilirim"

Rusya'nın yeni Türkiye Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Türkçe öğrenmek için çalıştığını söyledi. Yerhov, Türkçe olarak "İnşallah becerebilirim" dedi.

Rusya'nın yeni Türkiye Büyükelçisi: İnşallah becerebilirim

Rusya’nın yeni Türkiye Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Moskova’da düzenlediği basın toplantısı düzenledi. İlk işinin Türkçe öğrenmek olacağını söyleyen Yerhov, yakın bir zamanda göreve başlayacağını belirterek Türkçe “İnşallah becerebilirim” dedi.

Türkiye’de çalışacağı için çok memnun olduğunu dile getiren Yerhov, “Kaderin beni Türkiye’de çalışmaya göndermesinden çok memnunum. Türkiye mükemmel bir ülke. Bu hafta oraya gitmeyi planlıyorum” diye konuştu.

‘6 YIL İSTANBUL’DA GÖREV YAPTIM’

2015 yılına kadar, 6 yıl boyunca Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda görev yaptığını aktaran Yerhov, “Suriye konusunda, gördüğüm kadarıyla, çeşitli yönlerde çok sıkı işbirliğimiz mevcut, çeşitli temsilciler arasında temaslar var. Astana sürecinde elde edilen başarılar var. Eğer ben veya büyükelçiliğimiz buna bir katkı sağlamayı başarırsak, görevimi başarı ile yerine getirdiğimi düşüneceğim” ifadelerini kullandı.

‘KARLOV’UN İSMİNİN TARİHE GEÇMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR’

Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Büyükelçi Andrey Karlov’un isminin yaşatılması için çalışmalar planladıklarını kaydeden Aleksey Yerhov, şunları söyledi:

“Gönül isterdi ki çalışma arkadaşım ve yakın dostum Andrey Karlov hayatını kaybetmeseydi. Onun suikast sonucu öldürülmesi benim atanmama vesile oldu. Tabi Ankara’da göreve başladığımda Karlov, isminin tarihe geçmesi için bir dizi çalışmalar daha planlıyoruz. Onları yerinde zamanı gelince açıklayacağım.”

‘YENİDEN KİTAPLARA SARILDIM’

Türkçe öğrenmek için çalışmaya başladığını belirten Yerhov, “6 yıl Türkiye’de çalışmış olmama rağmen Türkçe’yi öğrenemedim. Ama şimdi yeniden kitaplara sarıldım. Ankara’da dil meselesini çözmem gerek. Türkiye ile anlaşmanın en kısa yol Türkçe konuşmaktan geçtiğini de çok iyi biliyorum” dedi.

Ekleme Tarihi: 12 Tem 2017 01:23