Dünya Güncelleme Tarihi: 15 Mar 2017 13:20

Rusya: S400 füzeleri için Erdoğan ve Putin anlaştı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 konusunda anlaştığını söyledi.

Rusya: S400 füzeleri için Erdoğan ve Putin anlaştı

Rusya bir süredir gündemde olan S-400 hava savunma sistemi gönderilmesi konusunda  Türkiye ile anlaştıklarını açıkladı.

KREMLİN SÖZCÜSÜ AÇIKLADI

Kremlin Sözcüsü  Dmitriy Peskov, " Rusya Devlet Başkanı  Putin ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400 konusunda anlaştı" dedi.

İKİ LİDERİN BU KONUDA GÖRÜŞTÜĞÜ AÇIKLANMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde  Moskova'yı ziyaret eden  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın  Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede masaya yatırılan konulardan birinin S-400 hava savunma füzeleri olduğu belirtilmişti.

ÇİN VE HİNDİSTAN DA ANLAŞMIŞTI

Öte yandan  Türkiye, S-400 bataryaları satın alması hâlinde, bir Rus savunma sisteminin konuşlandığı ilk NATO ülkesi olmayacak. Zira  Yunanistan'ın Girit Adası'nda S-300 savunma sistemleri bulunuyor. S-400 sistemleri için  Rusya ile anlaşma imzalayan ilk yabancı ülke  Çin, ikinci ülkeyse  Hindistan olmuştu.

S-400 FÜZE SİSTEMİ NEDİR?

S-400 hava savunma sistemi, orta menzile sahip ve S-300'den geliştirilen bir füze sistemidir. 1979'da S-300 füze sisteminin ortaya çıkmasından sonra  Sovyetler Birliği'nde geliştirilme aşamasına başlansa da gelişim süreci  Sovyetler Birliği'nin dağılması sebebiyle askıda kalmış ve uzun bir süreye yayılmıştır.

S-400 füze sisteminin en büyük özelliği ise S-300'e göre daha fazla hedefi aynı anda gerçek zamanlı takip edebilmesidir. Aynı zamanda gelişmiş elektronik karşı tedbirlere de sahip olan S-400 füze sistemi, barındırdığı radarlarla hayalet uçak olarak tabir edilen casus hedefleri takip edebilmektedir.

S-400 füze sistemine şimdiye kadar dünyada birçok ülke sahip olmak istese de  Çin Halk Cumhuriyeti ve  Hindistan haricinde bir ülkeyle satış için anlaşılamamıştı

Ekleme Tarihi: 15 Mar 2017 13:20