Dünya Güncelleme Tarihi: 23 Oca 2017 21:34

Rusya: TSK ile ortak IŞİD'i bombaladık

Rusya, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait jetlerle El Bab'daki IŞİD/DAEŞ hedeflerine ortak operasyon düzenlediklerini açıkladı. TSK'dan ise operasyonla ilgili bir açıklama gelmedi.

Rusya: TSK ile ortak IŞİD'i bombaladık

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de Türkiye'nin karadan yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonuna destek vermek amacıyla, Türk jetleriyle ortak bir bir operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "21 Ocak 2017'de, Rusya Uzay Hava Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri, Halep bölgesindeki El Bab yerleşim birimi yakınlarındaki IŞİD hedeflerini yok etme amacıyla yeni ortak hava operasyonu düzenledi" ifadelerine yer verildi.

Suriye yönetimiyle koordinasyon halinde yapılan operasyona 3 Rus ve 4 Türk savaş uçağı katılırken 36 hedef vurulduğu kaydedildi.

GEÇEN HAFTA DA DUYURMUŞTU

Ancak Türkiye'den operasyonla ilgili bir açıklama gelmedi. Rusya geçtiğimiz hafta da Türk jetleri ile ortak bir operasyon düzenlediklerini açıklamış, TSK bir düzeltme yayınlayarak ortak bir operasyon icra edilmediğini duyurmuştu. Türkiye zaman zaman Rus jetlerine hedef koordinatı vererek DAEŞ'le mücadelede hava desteği alıyor. Türk jetleri de bölgede aktif şekilde bulunuyor.

Ekleme Tarihi: 23 Oca 2017 21:34