Dünya Güncelleme Tarihi: 8 Nis 2017 14:41

Stockholm'deki saldırı gerçekleşen şahsın uyruğu belli oldu

Stockholm'deki dünkü kamyonlu terör saldırısında tutuklanan şüphelinin "Özbekistan uyruklu" olduğu açıklandı.

Stockholm'deki saldırı gerçekleşen şahsın uyruğu belli oldu

İsveç'in başkenti  Stockholm'de kent merkezinde bir kamyonun yayaların üzerine sürülmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybettiği kamyonlu terör saldırısında tutuklanan şüphelinin " Özbekistan uyruklu" olduğu açıklandı.

SALDIRIYLA İLGİLİ 2 KİŞİ GÖZALTINDA

Stockholm polisinden yapılan açıklamada 2 kişinin, bilgisine başvurulmak üzere gözaltına alındığı bildirildi.  Stockholm polisi hareket merkezi yetkilisi Towehegg, "Bu iki kişinin olayla ilgili bazı bilgileri olduğunu düşünüyoruz. Olay yerinden elde edilen bilgiler bu yönde. Bu nedenle, bu iki şahıs polis merkezine götürüldü," şeklinde konuştu.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Şüpheli olarak gözaltına alınan 39 yaşında bir kişinin tutuklandığı belirtildi. Açıklamada, şüphelinin bağlantılı olduğu kişilerin ortaya çıkarılması için çalışmaların devam ettiği vurgulanırken, başka gözaltıların da olabileceği kaydedildi.

SALDIRGAN ÖZBEKİSTAN UYRUKLU

Polis yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, dün akşam Arlanda Havalimanı yakınlarında yakalanarak tutuklanmasına karar verilen ve saldırıda kullanılan kamyonu kullanan kişi olması çok büyük ihtimal olan kişi " Özbekistan uyruklu."  Polis, saldırının şüphelisi olan kişinin uyruğu dışında başka bir bilgi vermedi.

Ekleme Tarihi: 8 Nis 2017 14:41