Dünya Güncelleme Tarihi: 20 Ara 2016 01:12

Suikast gecesi Putin'e inanılmaz tesadüf

Financial Times’ın Moskova muhabiri Max Seddon, Ankara'da Büyükelçi Andrey Karlov'un suikastinin yapıldığı gün Vladimir Putin'in programındaki ayrıntıya dikkat çekti.

Suikast gecesi Putin'e inanılmaz tesadüf

Ankara’daki Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikast sonucu yaşamını yitirmeden hemen önce, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova’da bir tiyatro oyununu izlemek üzere yola çıkmıştı. Bu tiyatro oyununun yazarı, 19. yüzyılın başında Rusya’nın İran büyükelçisi olan Aleksandr Griboyedov’du.

1829’daki bir diplomatik kriz sırasında elçiliği basan bir grup öfkeli İranlı, Rus büyükelçiyi öldürmüştü. Rus kaynaklar elçilik baskınının arkasında İngiliz ajanların olduğunu iddia etmişti.

Bu ilginç tesadüfe, Financial Times’ın Moskova muhabiri Max Seddon dikkat çekti. Seddon’ın tweet’i yüzlerce kez paylaşıldı. Bazı Ruslar tweet’e tepki gösterirken, bazı Twitter kullanıcıları ise “Ankara’daki suikast Putin’e veya İran’a mesaj mı” yorumunu yaptı.

Türkiye, Rusya ve İran’ın dışişleri bakanları bugün Moskova’da bir araya gelecek. Üçlü zirve, Suriye’deki krizin çözülmesi için kritik önemde.

Ekleme Tarihi: 20 Ara 2016 01:12