Dünya Güncelleme Tarihi: 25 Oca 2018 21:12

Suriye: Hava savunma sistemlerimiz hazır

Türkiye'nin Suriye operasyonu öncesinde 'sınırı geçen uçakların düşürüleceğini' söyleyen Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat'tan yeni açıklama: Hava savunma sistemlerimiz hazır.

Suriye: Hava savunma sistemlerimiz hazır

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat Türkiye’nin Afrin’e yönelik olarak başlattığı operasyonu “işgal” olarak nitelendirdi. İngiliz yayıncılık kurumu BBC’ye konuşan Mikdat, harekatın, “Suriye’nin egemenliğinin açıktan ihlali” olduğunu söyledi.

‘RUSLARIN PRENSİPLERİNE KARŞI HAREKET EDEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM’

BBC muhabirinin, “Rusya buna yeşil ışık yaktığı belirtiliyor” demesi üzerine Mikdat, “Bilmiyorum. Rusların ne düşündüğünü biliyoruz. Rusya’nın Suriye adına hareket edebileceğini ya da Suriye’de şimdiye kadar savunduğu prensiplere karşı hareket edebileceğini düşünmüyorum” cevabını verdi.

Mekdad, ‘Askeri karşılık verecek misiniz?’ sorusu üzerine ise, “Doğrudan ya da dolaylı olarak cevap veriyoruz. Şu anda yaşananlara bakabilirsiniz” dedi. Mekdad, “Bu, uçakları düşürmeyi de kapsıyor mu?” sorusuna ise, “Bunu çok açık olarak söyledik. Hava savunma sistemlerimiz hazır” cevabını verdi. (Kaynak: Hürriyet)

Ekleme Tarihi: 25 Oca 2018 21:12