Dünya Güncelleme Tarihi: 5 Kas 2017 00:34

Suudi Arabistan'a füze saldırısı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a atılan balistik füze, havada imha edildi. Yemen'den gerçekleştirildiği öne sürülen saldırının ardından 2 bakan ve deniz kuvvetleri komutanı görevden alındı.

Suudi Arabistan'a füze saldırısı

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a, balistik füze saldırısı gerçekleştirildi. Füzenin Suudi Arabistan füze savunma sistemleri ile Riyad yakınlarında havada etkisiz hale getirildiği belirtildi. Füzelerin Yemen’den atıldığı iddia edildi.

Yemen’den Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a Türkiye saati ile 20.00 sıralarında balistik füze saldırısı gerçekleştirildi. Al Arabiya televizyonunda yer alan habere göre, saldırı füze savunma sistemleri engellendi. Füzenin imhası sırasında meydana gelen patlama, Riyad’ın bir bölümünden de duyulurken, halk panik yaşadı.

Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada füze saldırısının Yemen’den, gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Füze saldırısından sonra Ekonomi ve Planlama Bakanı Adil Fakih, Ulusal Muhafızlar Bakanı Emir Mutab bin Abdullah bin Abdulaziz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Abdullah Sultan görevden alındı. Bakan Fakih’in yerine Ekonomi ve Planlama Bakanlığı’na Muhammed Al-Twaijri’nin, Ulusal Muhafızlar Bakanı Mutab bin Abdullah’ın yerine de Prens Halid bin Ayyaf’ın getirildiği öğrenildi. 

Ekleme Tarihi: 5 Kas 2017 00:34