Dünya Güncelleme Tarihi: 6 Kas 2017 22:52

Suudi Arabistan'dan İran'a açık tehdit

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, ülkesinin ulusal güvenliğine yönelik hiçbir ihlale izin vermeyeceklerini ve İran'ın düşmanca eylemlerine karşılık verme hakkını saklı tuttuklarını belirtti.

Suudi Arabistan'dan İran'a açık tehdit

Balistik füze saldırısından  İran'ı sorumlu tutan  Suudi Arabistan'dan  İran'a tehdit geldi.

"İRAN TERÖRÜ, ULUSLARARASI KANUNLARI İHLAL EDİYOR"

Suudi  Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, sosyal paylaşım sitesi  Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada,  İran terörünün, masumları korkutmaya, çocukları katletmeye, uluslararası kanunları ihlal etmeye devam ettiğini aktararak, her geçen gün, Husi milislerin  Yemen'i yıkan bir terör aracı olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti.

"DÜŞMANCA EYLEMLERE KARŞILIK VEREBİLİRİZ"

İran'ın bölgedeki müdahalelerinin, komşu ülkelerin güvenliğine zarar verdiği, uluslararası barış ve güvenliği etkilediğini vurgulayan Cubeyr, "Ulusal güvenliğimizin ihlal edilmesine izin vermeyiz.  İran'ın düşmanca eylemlerine uygun bir zaman ve şekilde karşılık verme hakkını saklı tutuyoruz." ifadelerini kullandı.

"HUSİLERE FÜZE VERMEK SAVAŞ HAREKETİ"

Suudi  Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri,  İran'ın Husilere  Suudi Arabistan'ı hedef alan balistik füzeler vermesinin "savaş hareketi" olarak görülebilecek "açık ve doğrudan askeri saldırı" olduğunu duyurmuştu.

Yemen'den  Suudi Arabistan'ın başkenti  Riyad'ın kuzeydoğusuna geçen cumartesi günü atılan balistik füzeler, hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirilmişti.

Ekleme Tarihi: 6 Kas 2017 22:52