Dünya Güncelleme Tarihi: 6 Kas 2017 01:21

Suudi prensi taşıyan helikopter düştü

Suudi Arabistan'da içinde bir prens ve üst düzey yetkililerin olduğu helikopterin düştüğü bildirildi. Helikopterdekilerin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Suudi Arabistan'da düşen helikopterde hayatını kaybeden Prens Mansur'un, eski veliaht prens bin Naif'e olan yakınlığı ve babasının da veliaht prens olması ölümündeki şüpheleri artırdı.

Suudi prensi taşıyan helikopter düştü

Suudi Arabistan’da içinde bir prens ve üst düzey yetkililerin olduğu bir helikopterin düştüğü, helikopterde bulunanların hayatını kaybettiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi televizyonu, Abha Bölge Emiri Yardımcısı Prens Mansur bin Mukrin ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin düştüğünü duyurdu. Helikopterde bulunan prens ve beraberindeki heyetteki herkesin hayatını kaybettiği belirtildi.

HELİKOPTERDE KİMLER VARDI?

Prens Mansur ile beraber helikopterde Emir vekili Selman el-Cerişi, Emirlik Genel Sekreteri Salih bin Abdullah el-Kadi, Asir Bölge Tarım Bölümü Başkanı Fehd el-Fertiş, Asir Bölgesi Polis Müdürü Binbaşı Salih bin Süleyman el-Kerzai ve diğer yetkililerin olduğu ifade edildi. (Dış Haberler)

Helikopter Kazasında Ölen Suudi Prens Mansur'un Ailedeki Yeri Dikkat Çekti

Suudi Arabistan'da düşen helikopterde hayatını kaybeden Prens Mansur'un, eski veliaht prens bin Naif'e olan yakınlığı ve babasının da veliaht prens olması ölümündeki şüpheleri artırdı.

Suudi  Arabistan'da Prens Mansur bin Mukrin ve üst düzey 8 bürokratı taşıyan helikopter düştü. Prens de dahil helikopterdeki 9 kişi hayatını kaybetti.

Çok sayıda prens ve bürokratın tutuklandığı yolsuzluk operasyonunun ardından prensin helikopterinin düşmesi akıllara sabotaj ihtimalini getirdi. Zira Prens Mansur bağlantıları itibariyle Suudi ailesi içerisinde önemli bir yere sahip.

BABASI VELİAHT PRENSTİ

Prens Mansur,  Suudi Arabistan'ın kurucu lideri Kral  Abdülaziz bin Suud'un oğlu, veliaht prens Mukrin bin  Abdülaziz'in oğlu. Yani babası uzun yıllar tahta varis olarak kaldı. Ayrıca şuanki kral Selman bin  Abdülaziz'in de yeğeni.

ESKİ VELİAHT PRENSE DANIŞMANLIK YAPIYORDU

Bununla birlikte Prens Mansur, Kral Selman bin  Abdülaziz'in tahtına varis olan veliaht Prens Muhammed bin Naif el Suud'a danışmanlık yapıyordu. Ancak Prens Muhammed bin Naif kendi isteğiyle veliahtlıktan çekildi ve Kral Selman'ın oğlu Prens Muhammed bin Selman veliaht prens ilan edildi.

ESKİ VELİAHTA YAKIN İSİMLER TUTUKLANDI

Yolsuzluk operasyonunda özellikle eski veliaht Prens Muhammed bin Naif'e yakın isimler tutuklandı veya görevden alındı. Prens Mansur'un Prens Muhammed bin Naif'in danışmanı olması, helikopterin düşmesi olayıyla yolsuzluk operasyonu arasında bir bağlantı olma ihtimalini kuvvetlendirdi.

Suudi Arabistan'da Prens Mansur'un Ölmeden Önce Çekilen Görüntüleri Ortaya Çıktı

Suudi Arabistan'da Prens Mansur bin Mukrin'i taşıyan helikopter düştü. Prensin helikoptere binerken çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

Suudi  Arabistan'da içinde Prens Suudi Prens Mansur bin Mukrin'inde bulunduğu 9 üst düzey yöneticiyi taşıyan helikopter düştü. Prensin, can verdiği helikoptere binerken çekilen son görüntüleri de ortaya çıktı.

YEMEN'DEN DÜZENLENEN SALDIRI SONUCU DÜŞMÜŞ OLABİLİR

Helikopterin dağa çarparak veya  Yemen'den düzenlenen bir saldırı sonucu düşmüş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Zira dün akşam  Yemen'den  Suudi Arabistan'ın başkenti  Riyad'a balistik füze saldırısı düzenlenmişti.

SABOTAJ OLABİLİR

Ayrıca yine dün akşam prenslerin ve üst düzey bürokratların tutuklandığı yolsuzluk operasyonun hemen ardından bu haberin gelmesi, helikopterin sabotaj sonucu düşme ihtimalini kuvvetlendirdi.

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan prensin düşen helikoptere binmeden hemen önce çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

Ekleme Tarihi: 6 Kas 2017 01:21