Dünya Güncelleme Tarihi: 7 Ağu 2017 01:32

Venezüella'da darbe bastırıldı fotoğrafları servis edildi

Venezuela'da hükümete bağlı güçler darbe girişimini bastırdı. Gözaltına alınan darbecilerin fotoğrafları dünyaya servis edildi.

Venezüella'da darbe bastırıldı fotoğrafları servis edildi

Ordu Komutanı Jesus  Suarez Chourio, devlet televizyonundan yayınlanan videoda, askeri birliklerin, saldırganlara "tek yumrukla" karşılık verdiğini ve "ayak takımının bir kez daha yenilgiye uğratıldığını" belirtti. Chourio, Paramacay askeri üssüne saldıran "paramiliter" grubun, "mevcut durumdan fayda sağladığını" ifade etti.

ASKERİ MERKEZE SALDIRI DÜZENLENDİ

Gerilimin had safhada olduğu  Venezuela'nın üçüncü büyük kenti  Valencia'da dün sabah bir askeri merkeze saldırı olduğu ve saldırganlardan birkaçının yakalandığı açıklandı. Açıklamayı Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun lideri olduğu  Sosyalist Parti'nin Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello yaptı.

AŞIRI SAĞCILAR AZMETTİRMİŞ

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, askeri üsse saldıran küçük grubun, aralarında ordudan uzaklaştırılmış bir teğmenin dışında, asker üniforması giymiş sivillerden oluştuğunu açıkladı. Saldırganların, bilinmeyen yabancı hükümetlerle ilişkileri olan "aşırı sağcılar" tarafından azmettirildiğini savunan Lopez, bu kişilerin ordu silahlarından bir kısmını çalmayı başardığını da sözlerine ekledi.

DARBECİLERİN FOTOĞRAFLARI DÜNYAYA SERVİS EDİLDİ

Valencia kentindeki üsse yapılan saldırıda göaltına alınan 7 kişinin askeri mahkemelerde yargılanması bekleniyor. Öte yandan gözaltına alınan darbecilerin fotoğrafları  Venezuela Hükümeti tarafından dünyaya servis edildi.

Ekleme Tarihi: 7 Ağu 2017 01:32