Eğitim Güncelleme Tarihi: 8 Oca 2018 11:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirisine Boğaziçi rektöründen cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Boğaziçi Üniversitesi ülke ve milletin değerlerine yaslanamadığı için uluslararası alanda beklediği yere gelememiştir" çıkışının ardından Rektör Prof. Mehmed Özkan, Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirisine Boğaziçi rektöründen cevap

Özkan, Türkiye'deki üniversitelerin dünya sıralamasındaki yerini gösteren listeyi paylaştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Boğaziçi Üniversiteliler Derneği’nin 14’üncü Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın ardından Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Erdoğan, dün yaptığı üniversitenin kampüsünde yaptığı konuşmada, Boğaziçi Üniversitesi’ni ‘yerli ve milli değerlere dayanmamakla’ eleştirmişti. “Boğaziçi Üniversitesi ülke ve milletin değerlerine yaslanamadığı için uluslararası alanda beklediği yere gelememiştir” demişti

Boğaziçi üniversitesi hocalarına da seslenen Erdoğan, “Belli bir fikrin savunucusu olanlara kapıyı aç, belli bir fikrin savunucusu değilse ona kapıyı kapa. Bu mu özgürlük?” ifadelerini kullanmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen eleştirilerin ardından Twitter hesabından Türkiye üniversitelerinin başarı sıralamasını paylaştı.

​’2018 U.S. News and World Report’a göre hazırlanan sıralamada, Türkiye’deki üniversiteler arasında Boğaziçi Üniversitesi’nin birinci sırada olduğu görülüyor. 

Ekleme Tarihi: 8 Oca 2018 11:19