Eğitim Güncelleme Tarihi: 15 Mar 2022 18:20

İngiltere'den 370 Rus'a 100 milyar sterlinlik yaptırım

İngiltere 370 Rus'a daha yaptırım uygulayacak. Toplam net değeri 100 milyar sterlin olan 50'den fazla oligark ve aileleri, en son tedbirlerle hedef alındı.

İngiltere'den 370 Rus'a 100 milyar sterlinlik yaptırım

Birleşik Krallık, Vladimir Putin rejimine karşı alınan son önlemler paketinde, 50'den fazla oligark ve toplam net değeri 100 milyar sterlin olan aileleri de dahil olmak üzere 370 Rus kişiye daha yaptırım uygulayacak.

Ukrayna'nın işgalinden bu yana 1000'den fazla kişi ve kuruluş yaptırımlarla hedef alındı ​​ve Kremlin'in kilit sözcülerine ve Putin'in savunma bakanı Sergei Shoigu da dahil olmak üzere siyasi müttefiklerine karşı yeni önlemler açıklandı. onun siloviki olarak bilinir .

Yaptırım altına alınan diğer önemli siyasi isimler arasında başbakan Mihail Mişustin ve eski cumhurbaşkanı Dmitry Medvedev'in yanı sıra Putin'in basın sekreteri Dmitry Peskov ve dışişleri sözcüsü Maria Zakharova yer alıyor.

Şu anda İngiltere yaptırımlarına tabi olan oligarklar arasında, Rus holdingi Alfa-Group'u Alman Khan ile birlikte kuran Mikhail Fridman'ın yanı sıra, daha önce Rusya'nın en büyük ticari bankasının başkanı olan Putin'in yakın müttefiki Petr Aven de bulunuyor. FCO, aile üyelerinin de yaptırımlara tabi olacağını söyledi.

Bireysel oligarklar ve seçkinlerin yanı sıra işletmeler, politikacılar ve örgütler üzerindeki yeni yaptırımlar, oligarkları ve Rus çıkarlarını hedef almayı daha hızlı ve daha kolay hale getirmeyi amaçlayan Pazartesi gecesi ekonomik suç yasasının geçmesinden sonra geldi.

İngiltere tarafından Salı günü adı geçenlerin tümü, ABD, AB, Kanada veya Avustralya tarafından zaten yaptırımlara tabi tutulmuştu; bu, İngiltere'nin bir gecede kraliyet onayını alan yasanın yeni yansıtma hükümlerini kullanabileceği anlamına geliyordu.

Dışişleri Bakanı Liz Truss şunları söyledi: “Büyük oligarklardan başbakanına ve yalanlarını ve dezenformasyonlarını satan propagandacılara kadar Putin'e en yakın olanları vurmak için her zamankinden daha ileri ve daha hızlı gidiyoruz. Rusya'nın Ukrayna'daki suçlarına ortak olmalarından dolayı onları sorumlu tutuyoruz” dedi.

Yaptırımlara tabi olan kişilerin Birleşik Krallık'taki varlıkları dondurulacak ve Birleşik Krallık'a veya Birleşik Krallık'tan seyahat etmeleri yasaklanacak.

İngiltere, son yaptırım önlemlerinin bir parçası olarak moda ve değerli sanat eserleri de dahil olmak üzere Rusya'ya lüks ürünlerin ihracatını yasaklamanın yanı sıra votka ve kürk gibi önemli Rus ürünlerine yönelik tarifeleri yükseltecek.

Washington'daki benzer bir hamlenin ardından İngiltere, Rusya ve Beyaz Rusya'nın yüzlerce ihracatı için en çok tercih edilen ülke tarifesine erişimini reddediyor - Dünya Ticaret Örgütü üyeliğinin önemli bir faydası.

Hükümet, önümüzdeki hafta yürürlüğe girecek olan Rusya ile ticaretin önünde yeni bir engel olarak 900 milyon sterlin değerindeki malların devasa ek tarifelere tabi olacağını söyledi.

Ek %35 tarifelerle karşı karşıya olan Rus mallarının ilk listesi arasında Rus kürkü, votka ve diğer alkollü içecekler, beyaz balık ile gübre, lastik ve çimento gibi endüstriyel ürünler yer alıyor.

İhracat yasağı, İngiltere'den Rusya'ya giden lüks araçlar, üst düzey moda ve sanat eserlerini içerecek. Hazine ayrıca Rusya ve Beyaz Rusya'ya yapılan ihracatlar için artık yeni garanti, kredi veya sigorta vermeyeceğini söyledi.

Hükümet ihracat kredisi desteği olmadan, özel sektörden bölgeye herhangi bir finansal desteğin “neredeyse imkansız” olduğunu söyledi.

Uluslararası Ticaret Departmanı, Rusya'ya ihracat için 54 lisanstan İngiltere'deki işletmeler tarafından gönüllü olarak vazgeçildiğini söyledi.

Ekleme Tarihi: 15 Mar 2022 18:20