Eğitim Güncelleme Tarihi: 16 May 2017 01:43

Kadir Has Üniversitesi İşletme Fakültesi kurdu

Hizmet sektöründe var olan ve gelecekte artacak kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak, ilgili bölümlerde uzmanlaşmayı çok daha etkin hale getirmek ve “İşletme” odaklı eğitimle teorik açıdan güçlü mezunlar yetiştirmek amacıyla Kadir Has Üniversitesi bünyesinde İşletme Fakültesi kuruldu.

Kadir Has Üniversitesi İşletme Fakültesi kurdu

Kadir Has Üniversitesi İşletme Fakültesi; İşletme, Uluslararası Ticaret ve Finans, Muhasebe ve Finansman, Bankacılık ve Sigortacılık ile Yönetim Bilişim Sistemleri olmak üzere beş bölümden oluşuyor.

Dünya standartlarında hazırlanmış programlar ve ders içerikleriyle öğrencileri modern işletmelerin ihtiyaç duyduğu donanımlara sahip şekilde yetiştireceklerini belirten Kadir Has Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Mengüç, “Kadir Has Üniversitesi akademik kadrosuyla iddialı ve güçlü bir üniversite.

Üniversitemizde görev yapan tüm akademisyenler mutlaka yurtdışı deneyimine ve önemli uluslararası yayınlarda yer almış araştırmalara, makalelere sahipler. Güçlü akademik kadromuzla diğer tüm fakültelerimizde olduğu gibi İşletme Fakültesi’nde de sunduğumuz programlar aracılığıyla dünyanın her yerinde kariyer yapabilecek nitelikte mezunlar vereceğiz.

İşletme Fakültesi’nin kurulmuş olması “işletme” odaklı bir konsantrasyon sağlayacak. Öte yandan derslerin yeniden yapılandırılmasıyla da farklı bir duruşumuz olacak. Örneğin; Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nden mezun öğrencimizin rutin banka işlemleri yapan değil, bankayı yöneten olması için, bölüm müfredatı alan derslerinin yanı sıra İşletme Bölümü’nün yönetim derslerini de kapsayan bir içerikten oluşacak. Hizmet sektöründe dil bilen, liderlik becerileri gelişmiş, nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak mezunlar vereceğiz” açıklamasında bulundu.

Ekleme Tarihi: 16 May 2017 01:43