Eğitim Güncelleme Tarihi: 18 May 2022 16:22

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer makam şoförünü memur yaptı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ÖSYM’den Millî Eğitim Bakanlığına getirdiği makam şoförünü özel kaleme alarak memur yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer makam şoförünü memur yaptı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ÖSYM’den Millî Eğitim Bakanlığına getirdiği makam şoförünü Bakan Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna atayarak istisnai kadrodan memur yaptı.

Atamaya tepki gösteren CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “100 binlerce öğretmen, 85-90 puanlarla atama beklerken, binlerce öğretmen ücretli adı altında emeği sömürülürken, eğitim sistemimiz çökmüşken, hak hukuk liyakat bilmeyen Bakan’ın tek düşündüğü eşini dostunu Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarına yerleştirmek. Bu adaletsizliği, vicdansızlığı, liyakatsizliği kınıyorum ve bir an önce bu yanlıştan dönülmesini diliyorum” dedi.

‘BAKALIM YARIN NE OLACAK?’

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ÖSYM başkanlığı yaptığı dönemde makam şoförü olan ve devlet memuru olmayan İlyas Öcal’ı Millî Eğitim Bakanlığı'na atanınca sözleşmeli işçi statüsünde yanında getirmişti. Bakan Özer'in makam şoförü İlyas Öcal’ı, Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna istisnai kadro ile atayarak devlet memuru yaptığı ortaya çıktı.

CHP PM Üyesi Yüceer, Bakan Özer’in şoförünü istisnai kadro ile memur yapmasına tepki gösterdi. Bakan Mahmut Özer’in göreve geldiği ilk günden bu yana öğretmenlerin ve eğitim sisteminin sorunlarıyla ilgilenmediğini eş, dost, komşu, arkadaşlarının “liyakatsiz atamalarıyla” meşgul olduğunu belirten Yüceer şunları söyledi:

“Şimdiye kadar okey arkadaşlarını, çocuğunun bakıcısını, doktorlarını, eşinin gün arkadaşlarını Millî Eğitim Bakanlığı’na atanmasıyla yakından ilgilenen Bakan, son olarak ÖSYM Başkanı olduğu dönemdeki makam şoförünü önce Millî Eğitim Bakanlığı makam şoförlüğüne sonrasında özel kalem müdürlüğüne atama ile devlet memuru yaptı. Hızını alamayıp akabinde Millî Eğitim Bakanlığı Şube Müdürü olarak atamasını yaptı. Bakalım yarın ne olacak? Şoför İlyas Öcal’ı bir yerde daire başkanı veya genel müdür olarak görürseniz hiç şaşırmayın.” (DUVAR)

Ekleme Tarihi: 18 May 2022 16:22