Eğitim Güncelleme Tarihi: 26 Ara 2017 22:47

Rektörün dekan eşi görevden alındı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk'ün yakınlarını üniversitede görevlendirdiği iddiaları üzerine inceleme başlatıldı. YÖK, Türk'ün dekan olan eşi Prof. Dr. Zeynep Türk'ü görevden aldı.

Rektörün dekan eşi görevden alındı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün yakınlarını üniversitede önemli kadrolara yerleştirildiği iddiaları üzerine inceleme başlatıldı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Türk’ün eşi olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk’ü görevden aldı.

Rektör Prof. Dr. Murat Türk’ün görev yaptığı süreçte akrabalarını çeşitli görevlere atadığı iddia edildi. Türk’ün, eşi Prof. Dr. Zeynep Türk’ü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, akrabası Prof. Dr. Sabri Ulukanlı’yı Rektör Yardımcısı, Ulukanlı’nın biyolog eşi Prof. Dr. Zeynep Ulukanlı’yı Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili, akrabası Doç. Dr. Bülent Öz’ü Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, Öz’ün eşi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. A. Ayşe Tülin Öz’ü de Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü olarak atadığı öne sürüldü.

Ayrıca Rektör Murat Türk’ün eşi Zeynep Türk’ün maliyede memur olan dayısı Savaş Dündar’ın Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı, kuzeni Yrd. Doç. Dr. Behçet Dündar’ın da Erzin Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görev yaptığı iddia edildi. Bu atamalarla Prof. Dr. Murat Türk’ün senatoda 7 oy hakkına sahip olduğu ileri sürüldü.

İddiaları değerlendiren YÖK, Prof. Dr. Zeynep Türk’ün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekilliği görevine son verdi. Diğer iddialarla ilgili YÖK’ün incelemelerinin devam ettiği belirtildi

Ekleme Tarihi: 26 Ara 2017 22:47