Eğitim Güncelleme Tarihi: 15 Mar 2022 11:43

Tokyo, öğrencilerin saçına ve iç çamaşırlarına karışmayacak

Tokyo metropol hükümeti tarafından yönetilen liselerde, öğrencilerin baskısı üzerine saç stilleri ve iç çamaşırlarıyla ilgili tartışmalı kurallar kaldırılacak.

Tokyo, öğrencilerin saçına ve iç çamaşırlarına karışmayacak

Devlet liseleri ve diğer eğitim kurumları, biri öğrencilerin siyah saçlı olmasını zorunlu kılan beş düzenlemeyi kaldıracak

Mainichi Shimbun'un resmi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, yaklaşık 200 devlet lisesi ve diğer eğitim kurumları, biri öğrencilerin siyah saçlı olmasını şart koşan biri de dahil olmak üzere beş düzenlemeyi Nisan ayından itibaren kaldıracak.

Gazete, öğrencilerin iç çamaşırlarının rengini belirleyen kuralların ve “iki blok” saç modelinin – arka ve yanları kısa, üst kısmı daha uzun – yasağının da kaldırılacağını söyledi.

Hareket, başkentteki 240 okulda geçen yıl yapılan bir anketin, 216'nın, çocukların kendileri de dahil olmak üzere, eğitimdeki artan sayıda insanın modası geçmiş olduğunu söylediği düzenlemeleri koruduğunu tespit etmesinden sonra geldi.

Bununla birlikte, bazı kurallar bazı okullarda kalacaktır. Bazıları, öğrencilerin saçlarının doğal olarak kıvırcık veya siyah dışında bir renk olduğuna dair kanıt gösterme zorunluluğunu kaldırırken, bazıları, bildirildiğine göre öğrenci ve velilerin talebi üzerine yönetmeliğe devam edecek.

Tokyo metropolitan eğitim kurulu üyesi Yuto Kitamura, Mainichi'ye göre, en korkunç düzenlemeleri kaldırma kararının "ileriye doğru büyük bir adım" olduğunu söyledi.

Başka bir üye, Kaori Yamaguchi, hareketi övdü, ancak öğrencilerin şikayetlerini ele almanın çok uzun sürdüğünü söyledi.

“Japon halkına kurallara uymanın bir erdem olduğuna inanmaları öğretildi” dedi. "Umarım bu, kuralların herkes tarafından kabul edilebilir bir şekilde gözetildiği bir toplum yaratmak için ne yapmamız gerektiğini tartışmaları için insanlar için bir fırsat olur."

Sıkı kıyafet kuralları konusundaki tartışmalar, birkaç yıl önce, o zamanlar 18 yaşında olan bir lise öğrencisinin, okulunun kendisine doğal olarak kahverengi saçlarını siyaha boyamasını veya yüzünü dışlamasını söylemesi üzerine Osaka'daki eğitim yetkililerine dava açmasıyla yoğunlaştı.

Geçen yıl, Osaka bölge mahkemesi onun saçını boyamaya zorlandığı yönündeki iddiasını reddetmiş, ancak derslere katılmayı bıraktıktan sonra masasının ve adının listeden çıkarılmasının mantıksız olduğunu söylemişti. Eğitim kurulunun kendisine tazminat olarak 330.000 ¥ (2.152 £) ödemesine karar verdi.

Geçen yıl, batı Japonya'da bir eyalet olan Mie'deki tüm devlet liseleri, saç stilleri, iç çamaşırı rengi ve flört ile ilgili kuralları kaldırdı ve yerel yetkililer, gereksinimlerin farklı bir yaştan "kalıntılar" olduğunu kabul etti.

Bazı okullar öğrencilere üniformalarının altında kolayca görülemeyen bej, moka veya diğer renklerde fanilalar giymeleri gerektiğini söylerken, yalnızca “tek ton beyaz, gri, lacivert veya siyah” iç çamaşırlarına izin veriliyordu.

Bazı öğrenciler kızların okula pantolon giymesine izin verilmesi için başarılı bir kampanya yürütürken, diğerleri makyaj ve saç ürünlerindeki yasakların kaldırılması çağrısında bulundu.

Ekleme Tarihi: 15 Mar 2022 11:43