Eğitim Güncelleme Tarihi: 18 Eyl 2017 23:31

Yeni ders yılı Necmettin Yılmaz, Aybüke Yalçın ve Eren Bülbül'süz başladı

PKK'lı teröristlerce şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz, Aybüke Yalçın ve 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün okulunda ilk ders başı hüzünlü başladı.

Yeni ders yılı Necmettin Yılmaz, Aybüke Yalçın ve Eren Bülbül'süz başladı

Siverek'in Çiftçibaşı Mahallesi'nde öğretmenlik görevini yapan ve yaz tatilinde memleketi Gümüşhaneye dönerken Tunceli- Pülümür karayolunda 16 Haziran tarihinde aracı yakılarak kaçırılıp şehit edilen Necmettin Yılmaz'ın adı, görev yaptığı okula verilmişti. Yılmaz'ın şehit edilmesinin ardından adı verilen okula, arkadaşı ve meslektaşı Ali Canpolat atandı.

Okulda bu Sabah 2017- 2018 eğitim- öğretim yılı nedeniyle tören düzenlendi. İlkokulda düzenlenen törende; öğrenciler şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı okudu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce gönderilen kitaplar, yeni atanan sınıf öğretmeni Ali Canpolat tarafından öğrencilere dağıtıldı.

MAÇKA'DA DERS ZİLİ 'EREN'SİZ ÇALDI

Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Köprüyanı Mahallesi’nde 11 Ağustos tarihinde terör örgütü mensupları tarafından bir astsubay ile birlikte şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül, öğrenim gördüğü ve ismini taşıyan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde arkadaşları ve öğretmenleri tarafından unutulmadı.

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül eğitim ve öğretiminin yılının ilk gününde arkadaşları tarafından unutulmadı.

Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Köprüyanı Mahallesi'nde 11 Ağustos tarihinde terör örgütü mensupları tarafından bir astsubay ile birlikte şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül, öğrenim gördüğü eski adı Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi olan şimdiki adı ise Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilen okulunda arkadaşları ve öğretmenleri tarafından unutulmadı. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk gününde Eren'in eğitim gördüğü sınıfın sırasına Türk bayrağı ve fotoğrafı koyan arkadaşları sırasına çiçek bıraktı.

TÜRKÜLERLE ANILDI

Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, adı verilen okulunda arkadaşları tarafından "Mağusa Limanı" adlı türkü ile anıldı. 

Batman'ın Kozluk ilçesinde yeni eğitim ve öğretim yılı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın katılımıyla, Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesinde yapılan törenle başladı. Bakanlar, konuşmaların ardından PKK'lı teröristlerce 9 Haziran'da şehit edilen Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı verilen okulu gezdi. Okulda, Aybüke öğretmenin arkadaşları, şehit öğretmeni çok sevdiği "Mağusa Limanı" adlı türküyü seslendirerek andı.

Aybüke öğretmenin yerine okula müzik öğretmeni olarak atanan Merve Sırlan da türküye kemanla eşlik ederken, türkü sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

Ekleme Tarihi: 18 Eyl 2017 23:31