Eğitim Güncelleme Tarihi: 16 May 2017 15:56

YÖK doktora burslarını artırdı

Yükseköğretim Kurumu doktora yapan öğrencilerin burs miktarını artırdı. YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni doktora burslarının 2017 yılının Eylül ayından itibaren ödenmeye başlayacağını duyurdu.

YÖK doktora burslarını artırdı

YÖK Başkanı Saraç yaptığı açıklamada 2017'nin Eylül ayı itibariyle YÖK'ün doktora bursu kapsamında olan öğrencilere ödenecek bursun aylık bin 800 liraya çıkarıldığını duyurdu. Yekta Saraç, sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden kişisel hesabından yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu olarak Türkiye'nin öncelikli alanlarında doktora yapmış insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için geçmişte 100 tematik alanda 2 bin kişiye "100/2000 YÖK doktora bursu" verildiğini hatırlattı. Saraç, hesabından verdiği mesajda şunları yazdı: 

"2017 yılı Eylül ayı itibaryle Yükseköğretim Kurulu doktora bursları kapsamında eğitimlerine devam edecek burs alan öğrencilere ödenecek miktarı aylık bin 800 liraya çıkarıldı. Bizler öğrencilerimiz adına çok mutluyuz. YÖK'ün Türkiye'de her bin kişiye bir doktoralı insan hedefi için çalışmalarımız hızla devam ediyor."

Burslarda yapılan artış doktora öğrencileri tarafından sevinçle karşılandı. 

Ekleme Tarihi: 16 May 2017 15:56