Ekonomi Güncelleme Tarihi: 31 Ağu 2018 17:48

25 Kilogramlık çimento üretmeye başladı.

Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan en büyük özel sektör yatırımı olarak Elazığ’da kurulan ve 2016 yılında üretime başlayan Seza Çimento, bölgede 25 kilogramlık torba çimento üretimi gerçekleştiren ilk fabrika oldu.

25 Kilogramlık çimento üretmeye başladı.

Türkiye’nin çevreci fabrikası misyonuyla faaliyet gösteren Seza Çimento, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 25 kilogramlık torba çimento üretimi yapan ilk fabrika oldu. 2016 yılında Elazığ’da üretime başlayan Seza Çimento’nun Fabrika Müdürü Mehmet Ali Baysal, Türkiye’nin de taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde, elle taşımada ağırlık sınırının 25 kilogram olduğunu hatırlattı. Baysal, “Biz de 25 kilogramlık torba çimento üretimine başlayarak hem bölgemizde bu alanda var olan talebe karşılık vereceğiz hem de inşaatlarda iş sağlığı ve güvenliğinin gereklerinin yerine getirilmesine katkı sağlayacağız” dedi.

“İşçi sağlığı için 25 kilogramlık torba çimento üretimi önemli”

Bölgesel kalkınma ve bölgelerarası gelişmişlik seviyesinin azaltılmasına katkı sağlamak misyonuyla kurulan Seza’nın, 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildiğini anlatan Baysal, “Tesisimizde, üretime 2016 yılında başladık. O tarihten bugüne de bölgemizin ihtiyaçlarına uygun ürün geliştirmek hedefiyle, sürekli Ar-Ge çalışmaları yapıyor, ürün gamımızı çeşitlendiriyoruz. Toplam 500 çalışanı bulunan Seza Çimento ile bölgede çalışanlarımızın aileleriyle birlikte, yaklaşık 10 bin kişiye dokunuyoruz. Kendi tesisimizde en önemli önceliğimiz iş sağlığı ve güvenliği. Ancak bölgeye ilişkin misyonumuzun da gereği olarak sadece kendi tesisimizdeki işçilerin sağılığını güvence altına almakla yetinemezdik. Bu nedenle üretimine başladığımız 25 kilogramlık torba çimentoda öncelikli çıkış noktamız, inşaatlarda çalışan işçiler oldu” dedi.

“Çimentoda bölgesel güç olmayı hedefliyoruz”

Elazığ’da, 800 bin metrekaresi açık, 55 bin metrekaresi kapalı toplam 855 bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikalarında, yıllık yaklaşık 2.4 milyon ton çimento üretimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Baysal, “Seza olarak gri çimentonun tüm tiplerini üretiyoruz. Hedefimiz, orta ve uzun vadede ürün çeşidimizi genişleterek bölgemizde pazar payımızı hızla artırmak. Çimentoda bölgesel güç olma hedefimize, adım adım ilerliyoruz” diye konuştu.   

Ekleme Tarihi: 31 Ağu 2018 17:48