Ekonomi Güncelleme Tarihi: 8 Ara 2017 00:21

AKFEL Holding ortağı Murad Abdurrahman Baltacı tahliye oldu

FETÖ davasında yargılanan AKFEL Holding ortaklarından Murad Abdurrahman Baltacı, bugünkü duruşmada tahliye edildi.

AKFEL Holding ortağı Murad Abdurrahman Baltacı tahliye oldu

Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 20 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

FETÖ’nün iş dünyası yapılanması olduğu belirtilen Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyelerine yönelik 21’i tutuklu 86 sanık hakkında açılan davanın 10. duruşması sona erdi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin karşısında bulunan salonda görülen duruşmada  sanıkların ve avukatların tahliye talepleri alındı. Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, AKFEL Holding ortaklarından İşadamı Murad Abdurrahman Baltacı’nın tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

ZAFER ÇAĞLAYAN’IN TALEBİNE RET

Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı ile Eski Bakanlardan Zafer Çağlayan’ın davaya katılma talebini geri çeviren mahkeme heyeti, 6 sanığın da dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbir kararlarının devamına hükmederek, sanıkların kayyum atanan şirketlerinde illegal kayıt olup olmadığı konusunda bilirkişi raporu alınmasını karar verdi.

Duruşma 26 Mart’a ertelendi. 

Ekleme Tarihi: 8 Ara 2017 00:21