Ekonomi Güncelleme Tarihi: 23 May 2017 15:03

Aktif Bank'dan sermaye piyasalarında bir ilk

Aktif Bank, sermaye piyasalarında ilk kez gerçekleştirilen Krediye Bağlı Borçlanma Aracı İhracı ile sermaye piyasalarındaki öncü konumunu pekiştirdi. 379 gün vadeli 25 milyon TL tutarındaki ihraç başarılı şekilde sonuçlandı.

Aktif Bank'dan sermaye piyasalarında bir ilk

Türkiye’de sermaye piyasalarına ilk Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ve ilk Proje Finansmanına Yönelik Sukuk gibi yenilikçi finansal ürünleri sunan Aktif Bank, sermaye piyasalarında yine bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk defa ihracı gerçekleştirilen bu ürün ile yatırımcılara Aktif Bank’ın verdiği bir kredinin riski devredilmiş oldu. Bu yapılandırılmış finansal ürün çerçevesinde kredinin geri ödenme riskini yatırımcılara devreden Aktif Bank, kendi riskine ek olarak kredi kullanan kuruluşun riskini de alan yatırımcıların bu risk karşılığında yüksek faiz getirisinden yararlanmasını sağlamış olacak.

379 gün vadeli 25 milyon TL tutarındaki ihraç başarılı şekilde sonuçlandı. Yatırımcılar ihraç kapsamında aldıkları kredi riskinin karşılığında Aktif Bank’ın diğer borçlanma araçlarının getirisinin üzerinde bir getiri elde edecekler. Ürün, Borsa İstanbul Menkul Kıymetler Kesin Alım Satım Pazarı’nda işlem görecek.

Sermaye piyasalarında yine bir ilk gerçekleştirmiş olmaktan büyük gurur ve memnuniyet duyduklarını belirten Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer; “Aktif Bank olarak Türkiye sermaye piyasalarına yeni bir ürün sunmuş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu ürün sayesinde yüksek getiri hedefleyen menkul kıymet yatırımcılarının bankaların kredi alacakları üzerinden getiri elde etmesinin yolunu açmış olduk. Sermaye piyasalarında ürün çeşitliliğinin tüm finans sektörünün kaynak çeşitliliğini arttırmak açısından çok önemli olduğu kanaatindeyiz. Önümüzdeki dönemde bu yenilikçi ürünün diğer kurumlar tarafından da ihracının yapılması ile piyasasının derinleşeceğini düşünüyoruz” dedi.

Ekleme Tarihi: 23 May 2017 15:03