Ekonomi Güncelleme Tarihi: 6 Ara 2018 12:44

Alibaba Belçika'ya e-ticaret üssü kuruyor

Çinli elektronik ticaret devi Alibaba Group 5 Aralık Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Belçika hükümeti ile lojistik altyapı yatırımlarını da içerecek bir e-ticaret merkezinin kurulması için bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Alibaba Belçika'ya e-ticaret üssü kuruyor

Proje, Alibaba’daki Elektronik Dünya Ticareti Platformu’nun (eWTP) bir parçası olarak gerçekleşecek. Belçika ise Malezya ve Ruanda’daki benzer anlaşmaları takiben projeye katılan ilk Avrupa ülkesi oldu.

Alibaba’nın lojistik kolu Cainiao, anlaşmanın bir parçası olarak Belçika’nın Liege havalimanında 220.000 metrekarelik bir lojistik üssü kiralayacak ve 2021’de operasyonlara başlayacak olan projeye için 75 milyon euroluk bir başlangıç ​​(85 milyon $) yatırımı yapacak. Liège’de kurulacak akıllı merkezin, genel lojistik verimliliğini artırması ve KOBİ'lere özellikle küresel e-ticaretteki artışın etkisi sonucu büyüyen ihracatlarını daha iyi yönetmeleri konusunda yardımcı olması bekleniyor.

Alibaba’nın  CEO’su  Daniel Zhang “Elektronik Dünya Ticareti Platformu’nun kapsamında, küresel ticaretin getirisinden özellikle Çin pazarında yararlanmak isteyen  Avrupalı ​​işletmeler için büyük bir  fırsat yarattığımıza inanıyoruz “dedi.

Alibaba’nın eWTP projesi e-ticaret ticaretinin önündeki engellerin azaltılması ya da ortadan kaldırılmasının ve gümrük işlemlerinin hızlandırılmasının dâhil olduğu tüm ticaret engellerinin azaltmalarına yardımcı olmak için tasarlandı. Alibaba kurucu ortağı Jack Ma  tarafından 2016  Asya Boao Forumu'nda ilk kez  ortaya atılan eWTP fikri  geçtiğimiz iki yılda  son derece pazarlanabilir bir kavram haline geldi.

Ekleme Tarihi: 6 Ara 2018 12:44