Ekonomi Güncelleme Tarihi: 28 Nis 2017 00:53

Alibaba'nın Kurucusu Ma'dan geleceğe dair korkutan öngörü

Çin’in Zhengzhou kentinde katıldığı bir girişimcilik konferansında konuşan dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, online ticaretin ekonomiyi bozacağını söyledi “İnsanlık yıllar sürecek bir acıya hazırlıklı olsun” dedi

Alibaba'nın Kurucusu Ma'dan geleceğe dair korkutan öngörü

Ma,uzun zaman online ticaretin ilk zamanlarında alışılan geleneksel perakendeciliğin bozulacağını söylediğinde kendisini kimsenin dinlemediğini söyledi. Ma kötü bir sürprizle karşılaşmamak için yeni teknolojilerin muhtemel etkileri hakkında girişimcilere uyarılarda bulundu. Ma gelecekte internetin ekonomiyi bozacağını söyledi ve  “İnsanlık yıllar sürecek bir acıya hazırlıklı olsun” dedi.

Alibaba'nın kurucusu Ma, tüm dünyada eğitim sistemlerinin değiştirilerek otomasyon ve internet ekonomisinin sebebiyet vereceği darbeyi yumuşatmak için insanlrın robotlarla nasıl çalışılacağı öğrenmesi gerektiğini söyledi. Ma, konuşmasının devamında "Dünya, gelecek 30 yıl içinde mutlu olmaktan çok acı çekecek. Toplumlar arasında yaşanacak çatışmalar tüm sanayileri ve yaşam kesimlerini etkileyecek." dedi.

MA, gelişen teknolojilere uyum sağlayamayan şirketleri sert yorumlarla uyardı ve dünyadaki şirketlerin üzerinde odaklanmalarıı gereken iki önemli teknolojiden bahsetti:Ma'ya göre gelecekte şirketler "bulut tabanlı bilgisayar sistemleri ve yapay zeka" konularına uyumlu olmak zorunda kalacak.

Dönüşümü gerçekleştiremeyecek şirket yöneticilerine tavsiyede bulunan Ma "Beceremeyeceklerse, dönüşümü kendilerine anlatacak gençleri işe almalılar" dedi.

Alibaba CEO’su Ma, artık şirketlerin internetin ekonomiye etkisinden şikayet etmeyi bir kenara bırakmalarını tavsiye etti online sistemlerin milyonlarca çalışana iş imkanı sağladığını hatırlattı.

Dünyada insanların yaşam süresinin uzamasının ve yapay zeka teknolojilerindeki gelişmelere dikkat çeken Ma, yaşlanan işgücünü göstererek uyarıda bulundu. Ma, uyarısında “Makinalar yalnızca çalışan insanların yapamadıkları işleri yapmalı. Makineler ancak bu şekildeinsanların ikamesi değil, iş arkadaşları olur” dedi.

Günümüz bankacılık sistemini de sert biçimde eleştiren Ma, daha fazla insanın krediye ulaşması gerektiğini ve dirençli bir kredi sisteminin eksikliğinin herkes için maliyetli olduğunu kaydetti.

Ekleme Tarihi: 28 Nis 2017 00:53