Ekonomi Güncelleme Tarihi: 5 Eyl 2017 12:43

Arçelik CEO'su eşinden sürekli fırça yiyormuş

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, Hindistan’da 100 milyon TL’lik yatırım ile açılacak fabrikaya ilişkin bilgilendirme yaptığı toplantıda bir de ailesine dair özel bir bilgi paylaştı. Bulgurlu eşinden sürekli fırça yeme nedenini anlattı.

Arçelik CEO'su eşinden sürekli fırça yiyormuş

EŞİNDEN SÜREKLİ FIRÇA YİYORMUŞ

Evlerinde Arçelik ürünlerini kullandığını belirten Hakan Bulgurlu, “Yeni çıkan ne varsa parasını verip satın alıyoruz” dedi. Bulgurlu, “Evde kullanıyoruz. Çünkü kendi yaptığımız ürünü kendimiz kullanmazsak gerçekte nasıl olduğunu anlamak çok zor olur. Eşim inanılmaz şikayetçi, çünkü ürünler 6 ayda bir değişiyor. Tam ürünü kullanmayı öğreniyor, yeni ürün geliyor. Onun için sürekli fırça yiyorum” diye konuştu.

Hindistan yatırımı

Hindistan’da 100 milyon TL’lik yatırım ile açılacak fabrikada 1 milyon adetlik üretim planladıklarını anlatan Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Çin, Hindistan, Pakistan 5-10 yıl sonra meyvelerini verecek pazarlar” dedi.

Kurdaki oynaklığın maliyetleri hızla artırdığını belirten Hakan Bulgurlu, yeni pazarlarda kârlılığı koruyarak yerel üretimle rekabet edeceklerini söyledi.Yeni büyüme alanı olarak Hindistan, Pakistan ve Endonezya'ya odaklanan Beko, bölgedeki fiyat odaklı rekabeti lokal üretimle aşacak. Hindistan'da 100 milyon TL'lik yatırım ile açılacak fabrikada 1 milyon adetlik üretim planladıklarını anlatan Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, “Çin, Hindistan, Pakistan 5-10 yıl sonra meyvelerini verecek pazarlar” dedi.

Bulgurlu, “Hindistan'da kalabalık nüfusa rağmen buzdolabı penetrasyonu yüzde 22, çamaşır makinesi penetrasyonu ise yüzde 9. Rekabetin son derece kızgın olduğu satışların çok düşük olduğu ve markaların da çok uzun zamandır yerleşik olduğu bir pazardan bahsediyoruz. Ancak bölgedeki Japon markaları yavaş yavaş çıkıyor. Biz orada Kore ve Çin ile rekabet edeceğiz. Fiyat rekabetini Beko ile sağladık. Lokal üretim olmak zorunda” diye konuştu.

KUZEY AMERİKA ÖNCELİKLİ

Berlin'de düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA'da yatırım stratejilerini paylaşan Bulgurlu, Asya Pasifik pazarının da önemine işaret ederek, Tayland'daki fabrikanın açılışını geçen yıl yaptıklarını, bu yıl 100 bin, gelecek yıl ise 300 bin adetlik üretim beklediklerini aktardı. Diğer öncelikli pazar olarak Kuzey Amerika'yı belirlediklerini söyleyen Bulgurlu, “Amerika pazarına doğu yakasından başladık ama zaman içinde istikrarlı bir strateji ile Amerika'da büyümemizi sürdüreceğiz. Amerika lojistik olarak servis vermesi çok zor bir yer. Ama bizim kültürümüzde kaliteli servis ve tüketici hizmetleri önemli. Dolayısıyla Amerika'daki büyümemizi bunun üzerine bina etmeye çalışıyoruz” dedi.

Bulgurlu, sektörde konsolidasyonun devam ettiğini ve büyüme hedefledikleri pazarlarda satın alımlara açık olduklarını aktardı. Bulgurlu, “Artan malzeme maliyetlerinin çok büyük etkisi var. Diğer taraftan kurlardaki oynamalar var. İngiltere'de Pound'un değer kaybetmesi, Euro'nun bir miktar dolara karşı değer kaybediyor olması, bizim kârlılığımızı bir miktar etkiledi” dedi.

ÖTV SATIŞLARI DÜŞÜRÜR

Gündemdeki ÖTV indiriminin eylül sonunda bitmesi halinde son çeyrekte beyaz eşya satışlarında bir miktar düşüş yaşanabileceğini söyleyen Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, sektörün yıl sonunda toplam yüzde 10'luk büyümeye ulaşacağını aktardı. Akıllı ev sistemleri piyasasının 2023 yılına kadar yüzde 14 büyüme ile 140 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması beklenirken, Koç Grubu'nun yurtdışındaki markalarından Grundig de çevreci ürünleriyle bu pazardan pay almayı hedefliyor. Bulgurlu, Grundig ile beyaz eşyada 22 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve geçen yıl satış gelirlerini yüzde 50 artırdıklarını kaydetti.

Sayime Başçı/Sözcü

Ekleme Tarihi: 5 Eyl 2017 12:43