Ekonomi Güncelleme Tarihi: 6 May 2022 12:38

Arjantin Kriptoyu durdurdu bankalardan alımları yasakladı

Finansal kurumların dijital varlıklar sunmasına izin verilmiyor. İki büyük bankanın son lansmanlarda geri adım atması gerekecek

Arjantin Kriptoyu durdurdu bankalardan alımları yasakladı

Arjantin merkez bankası Perşembe günü kripto para birimlerine bir darbe indirerek Güney Amerika ülkesindeki finansal kurumların müşterilere düzenlenmemiş dijital varlıklarla ilgili herhangi bir işlem sunmasını yasakladı.

Para otoritesi, iki büyük kurumun müşterilerin Bitcoin ve diğer dijital para birimlerini satın almasına izin vereceğini açıklamasından birkaç gün sonra, banka müşterilerinin kripto satın almasına izin veren operasyonları yasakladı. Yasak ayrıca, getirileri kripto para birimlerindeki dalgalanmalarla belirlenen varlıkları da içeriyor.

Arjantinliler, tekrarlayan döviz krizleri ve yıllık %50'nin üzerinde seyreden enflasyon tasarruflarının değerini aşındırdığı için kripto para birimlerini hızlı bir şekilde benimsiyor. Özel web sitesi Chainalysis'e göre ülke, kriptoyu en çok benimseyen dünyanın ilk 10'u arasında yer alıyor.

Bu haftanın başlarında, piyasa değerine göre ülkenin en büyük özel bankası olan Banco Galicia ve dijital banka Brubank, müşterilerinin Bitcoin, Ether ve USDC dahil olmak üzere kripto satın almalarına izin vereceklerini duyurdu.

Perşembe günü yayınlanan önlemle merkez bankası, dijital varlıkların işlemlerinde yer alan “riskleri azaltmayı” hedeflediğini söyleyerek tüm finans sektörü için bu tür işlemleri yasakladı. Bir açıklamaya göre bunlar arasında yüksek oynaklık, siber saldırılar ve kara para aklama yer alıyor.

Finans kurumlarının “yatırımları, mal ve hizmetlerin üretimini ve tüketimini finanse etmeye” odaklanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi: 6 May 2022 12:38