Ekonomi Güncelleme Tarihi: 23 May 2017 15:14

Baymak klima satışlarında % 44 büyüme yakaladı

Ürünlerinde teknolojiyi kalite ile birleştiren Baymak, Elegant Plus klima serisi ile sezona hızlı bir giriş yaparak, geçen yılın ilk üç ayı ile kıyaslandığında bu yıl klima satışlarında yüzde 44 oranında artış sağladı.

Baymak klima satışlarında % 44 büyüme yakaladı

Baymak Elegant Plus serisi klimalar, piyasaya sunulduğu 2016 yılı Şubat ayından itibaren yükselen bir grafik çizerek kendi rekorunu kırmaya devam ediyor. Bu yıl özellikle klima satışlarındaki ÖTV indiriminin de etkisi ile Baymak, klima satışlarını yılın ilk çeyreğinde yüzde 44 arttırdı. 2016 yılında klima pazarına sunulan Elegant Plus Klima, soğutmada A++, ısıtmada A+ enerji verimlilik değerleri, ECO Mod özelliği, hassas sıcaklık kontrolü ve Silence Mod özellikleri ile tüketicilerden tam not alarak 2017 yılına hızlı başladı. 

2017 yılı hedeflerine ulaşmada klima satışlarının önemli bir rol oynadığını belirten Baymak CEO’su Ender Çolak şunları söyledi:

“Klimalarda uygulanan ve 30 Eylül 2017 tarihine kadar uzatılan ÖTV oranının sıfırlanması ile satışlar olumlu etkilendi ve klima pazarı hareketlendi. Klimada 2016 yılında satış adedimizi bir önceki yıla göre %36 arttırarak hedeflediğimiz büyümeye ulaştık. Şüphesiz ki yapılan bu uygulamanın mevcut büyüme trendimizi sürdürme  ve 2017 yılı hedeflerimize ulaşmamızda ciddi katkısı olacaktır. Bu şekilde sektörü ivmelendiren desteklerin, üretici firmalar açısından pozitif yansımalarının ekonominin daha da güçlenmesine katkıda bulunacağı ve tüketicilerin bu gelişmelerden fayda sağlayacağı inancındayız. Pazarda büyümemizi sağlayan etkenler arasında müşterilerimiz ile kuruduğumuz güven ilişkisinin önemi de büyük diyen Ender Çolak, “Artık çağımızda, tüketiciye çok kaliteli ürün sunmak kendi başına yeterli değil. Bu nedenle üretimdgae yaptığımız modernizasyonun yanı sıra hizmet anlayışımızı da hiç olmadığı kadar müşteri odaklı bir yapıda yeniledik. Bu  yenilenme sonucunda da A.C.E Awards’ta ısı sistemleri kategorisinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi; irtibat hızı, şikayeti çözüm hızı, sonuçtan memnuniyet ve teşekkür oranlarındaki başarımızla ödül aldık. Baymak olarak, enerji tasarruflu ürünlerimizle geleceğimize daha güzel bir dünya bırakmak için çalışırken teknolojik ürünlerimizle de tüketicilerimizin hayatına konfor sunma amacı ile ürünlerimizi sürekli yenilemeye devam edeceğiz” dedi.

Ekleme Tarihi: 23 May 2017 15:14