Ekonomi Güncelleme Tarihi: 30 Nis 2022 05:36

Bayram ikramiyesinde Şehit-Gazi tarifesi ayıbı

Bayram öncesi şehit ailelerine ve gazilere verilen ikramiyelerde farklı tarife iddiaları Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından ortaya atılmıştı ortalık karıştı.

Bayram ikramiyesinde Şehit-Gazi tarifesi ayıbı

Şehit yakınları ve gazilere bayram öncesi yatırılan ikramiyelerde ayrımcılık yapıldığı iddiası büyük yankı uyandırdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı vakıf üzerinden 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilere 2000 lira yatırılırken, diğer şehit yakınları ve gazilere 500 lira yatırıldı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın bayram öncesi şehit ailelerine ve gazilere verilen ikramiyelerde ayrımcılık yapıldığına yönelik yaptığı açıklama sosyal medyada büyük yankı buldu. Ümit Özdağ, Twitter hesabından "Bayram ikramiyesi olarak şehit aileleri 500 TL., gaziler 1100 TL., 15 Temmuz şehit gaziler 2000 TL. almışlar. Saray, adaletin kurusun. Bu nasıl bir ayrımcılık, nasıl bir şehit/gazi ayrıştırma…."  diye yazdı.

2000 LİRA VERDİK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına 2000’er lira Ramazan Bayramı ikramiyesi yatırıldı.

Hak sahiplerine her ayın 1’inde gerçekleştirilen aylık destek ödemeleri de Ramazan Bayramı öncesine alındı. Aylık destek miktarları şehit yakınları, gazi ve malullerin hesaplarına yatırıldı."

Yine bakanlığın açıklamasında bu vakıf tarafında yapılan ödemelerin 15 Temmuz, Zeytin Dalı Harekatı ve Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olanların yakınlarına ve gazilere  yapıldığı belirtildi.

DİĞERLERİNE 500 LİRA

Kıbrıs Barış Harekatı'nda ve terörle mücadelede şehit olanların yakınları ve gaziler ise 500 lira bayram ikramiyesi aldı. Bu ayrımı  bakanlığı arayıp soran gazilere "Bu Vakıf üzerinden ödemenin yapıldığı, devleti doğrudan kapsamadığı" bilgisi verildi. 

Ekleme Tarihi: 30 Nis 2022 05:36