Ekonomi Güncelleme Tarihi: 8 Eki 2018 13:46

Billur tuz'dan yerli üretime tam destek

Türkiye’nin “tuz” denince akla gelen ilk markası olan Billur Tuz, 54 yıldır Ege denizinden elde ettiği ham tuzu, Türk halkı ile buluşturuyor.

Billur tuz'dan yerli üretime tam destek

Türkiye’nin %100 yerli ve en köklü markalarından Billur Tuz, “yerli üretim” logosuna destek veriyor! 3 Ekim’den itibaren yürürlüğe giren uygulama ile tüm yerli ürünler gibi Billur Tuz ürünleri de “yerli üretim” logosu ile raflarda yerini alıyor.

Ege Denizi’nin saf ve berrak suyundan elde edilen tuzu, Türk damak tadına uygun olarak üreten Billur Tuz, hem sermaye yapısı, hem üretim tesisleri, hem de hammaddesi ile yerli üretim.  Billur Tuz Genel Müdürü Mutlu Mermer; Türkiye’de üretilen ürünlerin, market raflarında yerli üretim logosu ile yer alması konusundaki düzenlemeyi memnuniyetle karşıladıklarını ve bu konudaki gelişmeleri yakından takip edeceklerini iletti.

EGE DENİZİ’NDEN SOFRALARIMIZA TAŞINAN LEZZET

Türkiye’nin rafine deniz tuzunu üreticisi Billur Tuz, ham tuz ihtiyacının tamamını İzmir Çamaltı Tuzlası’ndan karşılıyor. Binlerce kuşa ev sahipliği yapan İzmir Kuş Cenneti’nin yanında yer alan Çamaltı Tuzlası, çevre kirliliğinden etkilenmeyen bir bölge. Ege Denizi suyunun doğal şartlarda güneş ve rüzgar sayesinde buharlaştırılmasıyla elde edilen ham tuzlar, Billur Tuz tesislerinde insan tüketimine uygun hale getirilerek sağlıklı ve hijyenik şekilde ambalajlanıyor.   

YERLİ TUZ İLE ROTA YENİ PAZARLAR

Türkiye’deki tuz pazarının en önemli yerli oyuncusu olan Billur Tuz, ürettiği sofralık ve sanayi tuzları ile yurtdışı pazarına da hitap ediyor. İhracat hedefinde vites büyüten Billur Tuz, önümüzdeki yıl toplam tuz ihracatındaki payını yüzde 10’dan yüzde 30’a arttırarak ülke ekonomisine de katkıda bulunmayı hedefliyor.

Ekleme Tarihi: 8 Eki 2018 13:46