Ekonomi Güncelleme Tarihi: 16 Ağu 2017 13:30

Borajet’in eski patronuna yakalama kararı

Borajet’in borçlarını üstlenerek devralan SBK Holding ile şirketin eski sahibi arasındaki şirket devri davalık oldu.

Borajet’in eski patronuna yakalama kararı

Borajet’in borçlarını üstlenerek devralan SBK Holding ile şirketin eski sahibi arasındaki şirket devri davalık oldu. SBK tarafı, şirketin devri sonrası, bilançoda görünmeyen yüklü bir borcun ortaya çıktığı iddiasında. Konu ile ilgili taraflar bir dizi uzman raporu hazırlattı.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre; hazırlanan raporlar da, şirketin satış sürecinde olmayan bir takım rakamların ortaya çıktığını ortaya koydu. Uluslararası firmalara hizmet veren bir şirketin yanı sıra Prof. Dr. Arslan Kaya’nın hazırladığı rapor da mahkemeye sunuldu. Anılan raporda şirketi devralan SBK Holding’e 253 milyon 305 bin liralık bir ödemenin yapılması gerektiği kaydedildi.

Şirket avukatı Av. Görkem Gökçe'nin imzası ile savcılıklara yapılan başvurularda, Borajet'in devri sonrası SBK Holding'in şirket için 150 milyon liralık harcama yaptığını kaydetti. Dosyada yer alan faturalarda harcama kalemleri ile ilgili detaylara yer verildi.

‘HİLELİ DAVRANIŞLAR’ İDDİASI

Taraflar arasındaki kriz, yürütülen görüşmeler sonrası da çözülmeyince konu yargıya taşındı. SBK Holding tarafı bir yandan hukuk davaları açarken, bir yandan da ceza davası için savcılık başvurularını yaptı. Başvurularda, şüphelilerin bir dizi hileli davranışla müvekkili oldukları şirketi zarara uğrattıkları öne sürüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvurularda, Yalçın Ayaslı’nın yanı sıra, şirketin eski yöneticileri Zahide Üner, Fatih Akol, Samir Bayraktar’ın da olduğu 10’a yakın kişinin ‘şüpheli’ olarak soruşturmaya dâhil edilmeleri talep edildi.

Ekleme Tarihi: 16 Ağu 2017 13:30