Ekonomi Güncelleme Tarihi: 4 Haz 2017 20:10

Canımızı yakan dolar düşmeye devam ediyor

Dolar/TL, 2014'ten bu yana ilk kez 4 aylık bir düşüş serisi yaptı. Uzmanlar, 3.50 sınırının gevşemesi halinde yeni hedefin 3.35 olabileceğini belirtiyor.

Canımızı yakan dolar düşmeye devam ediyor

Dolar/TL, şubat başından bu yana aylık bazda düşüş trendini mayısta da sürdürerek psikolojik destek konumundaki 3,50 sınırına yaklaştı. Geçen yılın eylül ayında başlayan yükseliş trendi sonucunda bu yıl başında 3,9422 ile en yüksek seviyeye yükselen dolar/TL, takip eden aylardaki düşüşüne mayısta da devam etti.

Mayıs ayındaki değer kaybı ile aylık bazda düşüşünü üst üste 4. aya taşıyan dolar/TL, 2014'ten bu yana ilk kez 4 aylık bir düşüş serisi yapmış oldu.

Dolar/TL bu dönemde yüzde 6,5 değer kaybederek, analistlerin kritik seviye olarak nitelendirdikleri 3,50 seviyelerini gündeme getirdi.

"MERKEZ BANKASI'NIN PARA POLİTİKASI DÜŞÜŞTE ETKİLİ OLDU"

Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy,  Merkez Bankası'nın kararlı duruşu ve sıkı para politikası adımlarının, dolar/TL'deki ateşinin düşmesinde birinci etken olduğunu söyledi.

Paksoy, dolar/TL'de 3,50-3,53 kritik destek bölgesinin altına gevşemenin henüz olmadığını ve bu seviyelerden tepki alımlarının gelmeye devam ettiğini belirtirken yeni hedefe dair kritik bir açıklamada bulundu.

YABANCI KURUMLARDAN DESTEK

İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Seda Yalçınkaya da, akın dönemde yabancı kurumların Türk lirasına al tavsiyesi vermesinin dolar/TL'nin 3,50 seviyelerine kadar gerilemesini desteklediğini belirterek, piyasalarda 3,50 - 3,52 seviyelerinden oluşan talebin kurda refleks alımlarına neden olduğunu dile getirdi.

Dolar/TL'nin 3,50 güçlü destek seviyesinin aşağı yönde kırılması için küresel piyasalarda güçlü ve yeni bir harekete ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Yalçınkaya, "Büyük resimde şimdilik 3,52 - 3,62 seviyeleri arasındaki yatay seyri izlemeye devam ediyoruz." dedi.

Ekleme Tarihi: 4 Haz 2017 20:10