Ekonomi Güncelleme Tarihi: 23 Ara 2016 19:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan krizde kadar dolar bozdurdu?

İzmir'de konuşan Erdoğan, vatandaşın bugüne kadar toplam 2 milyar doları TL'ye çevirdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan krizde kadar dolar bozdurdu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sütaş’ın Tire’deki entegre tesisinin açılışında konuştu. Erdoğan, yaptığı çağrı sonrasında vatandaşların toplam 2 milyar dolar bozarak Türk Lirası'na çevirdiğini açıkladı.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Bugün güvenlik güçlerimiz Suriye’de PYD ve DEAŞ’la, ülke içinde PKK, DEAŞ FETÖ ile yoğun mücadele içindedir.Milletimizin güvenlik güçlerine desteğini görüyorum. O yüzden diyorum ki bu millet yüce bir millettir.

Kimse operasyon düşünmesin u topraklar üzerinde bedelini ağır öderler. Nitekim ödüyorlar.

Türkiye’nin mücadelesi tek bir alanla sınırlı değildir. Terörden darbe girişimine, ekonomik provokasyonlardan diplomatik suikastlara kadar her yol deneniyor.

"VATANDAŞIM 2 MİLYAR DOLARI TL'YE ÇEVİRDİ"

Ekonomik baskı uyguladılar. Gelin ne kadar dolar varsa TL’ye çevirin dedim. Sağ olsunlar şu ana kadar benim vatandaşım yaklaşık 2 milyar doları TL’ye çevirdi.

Bugün dağlarda PKK’yla mücadele eden, El Bab’ı DEAŞ’tan kurtarmaya çalışan, FETÖ’le mücadele eden, Başika’da Ninova muhafızlarını eğiten, Afganistan’da görev yapan velhasıl ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında mücadele eden güvenlik güçlerimiz bizden ülkemizin kalkınması için çalışmamızı bekliyor.

Kendi teknolojimizi kendimiz geliştirerek ileri taşımadan hedefe ulaşamayız. Savunma sanayinden tarıma kadar bu yaklaşımı hakim kılıp gereken alt yapıyı oluşturmamız gerekiyor.

Türkiye gibi bir ülkenin tarım ve hayvancılık alanında dışarıya milyonlarca dolar harcamasından ben özellikle rahatsızlık duyuyorum.
Biz kendimizle birlikte çevremizi de rahatlıkla duyurabilecek kapasitedeyiz.

Yeni Türkiye’nin inşasını 80 milyon hep birlikte gerçekleştireceğiz.

AYRAN İÇTİ

Dedim ki bu milletin milli içkisi ayrandır dedim. Günlerce haftalarca bana saldırdılar. Varsın saldırsınlar. Evet bizim milli içkimiz ayrandır.
Müsaade ederseniz şundan bir iki yudum alayım. Maşallah elinize sağlık.

Ekleme Tarihi: 23 Ara 2016 19:05