Ekonomi Güncelleme Tarihi: 28 Ara 2016 16:39

Devlet korumasındaki çocuklar kamuya atanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, “Devlet Koruması Altındaki Çocukların Kamuya Atanması” kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının toplam 3 bin 220 kadro/pozisyonuna yerleştirme yapılmasının planlandığını açıkladı.

Devlet korumasındaki çocuklar kamuya atanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından “Devlet Koruması Altındaki Çocukların Kamuya Atanması" ile ilgili yapılan açıklamada, “2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlananlardan istihdam hakkını haiz olanların atanabilmesi için Devlet Personel Başkanlığınca 30 Aralık 2016-13 Ocak 2017 tarihleri arasında adayların tercihleri alınacaktır. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarının toplam 3 bin 220 kadro/pozisyonuna yerleştirme yapılması planlanmaktadır” denildi

Hak sahiplerinden; ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans düzeyinden mezun olanların yerleştirmeleri KPSS sonuçlarına göre; ilkokul, ortaokul ve ilköğrenim mezunlarının yerleştirmeleri ise kura sonucuna göre gerçekleştirileceği belirtildi. Yerleştirme yapılacak kadro/pozisyonlardan; bin 234 adedine KPSS sonuçlarına göre, bin 986 adedine Kura Sonuçlarına göre, yerleştirme yapılacağı bildirildi. Yapılacak yerleştirme işlemlerine ilişkin Tercih Kılavuzu 30/12/2016 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı www.dpb.gov.tr adresinde ve e-Devlet kapısı www.turkiye.gov.tr adresinden yayımlanacağı bilgisi verildi.
 

Ekleme Tarihi: 28 Ara 2016 16:39