Ekonomi Güncelleme Tarihi: 18 May 2017 02:34

Doktor Kıyamet'ten Dolar ile ilgili inanılması güç kehanet

Ekonomi çevrelerinde Doktor Kıyamet olarak tanınan Yatırımcı  Marc Faber Türk Lirası ile ilgili şaşırtan öngörüde bulundu. Marc Faber'in dolar ile ilgili yorumu ise şok eden türden oldu.

Doktor Kıyamet'ten Dolar ile ilgili inanılması güç kehanet

Türk Lirası'nın güçleneceğini iddia eden yatırımcı  Marc Faber  dolar/TL kurunun 3,10 TL seviyesine kadar gerileyeceğini öne sürdü. Ekonomi kanalı Bloomberg'e konuşan yatırımcı Marc Faber, Türk Lirası  tahvil ağırlığını artırmayı düşünmediğini de sözlerine ekledi..

"TL BAZLI TAHVİL MİKTARINI ARTIRMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

Yatırımcı Marc Faber,  Türkiye'deki yatırımları ile ilgili bilgi verdiği açıklamasında elinde Türkiye'ye ait banka ve şirket tahvilleri olduğu bilgisini paylaştı. TL'deki güçlenme öngöreüsüne rağmen portföyündeki Türk Lirası bazlı tahvil miktarını henüz artırmayı düşünmediğini açıkladı.

Borsalarda işlem gören hisse senetleri ile ilgili değerlendirmeyapan Doktor Kıyamet lakaplı Yatırımcı Faber, "Dünyadaki merkez bankalarının basmış olduğu paralar ABD hisse senetlerine, tahvillerine, dolara ve gayrimenkullerine yatırım olarak girdi. Bu süreçte durumun tersine dönmesini bekliyorum" diye konuştu.

DOLARDA SON DURUM

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşme sonrası dolar/TL kuru güne yükselişle başladı. Kur gün içerisinde 3.56 seviyelerinden işlem gördü. Önceki kapanışta doların satış fiyatı 3.5520 lira, euronun satış fiyatı ise 3.9300 lira olmuştu.

Ekleme Tarihi: 18 May 2017 02:34