Ekonomi Güncelleme Tarihi: 30 May 2017 19:44

Dünya ekonomisinin güç merkezi Asya'ya kayıyor

Alman Asya-Pasifik Ekonomi Komisyonu Başkanı Hubert Lienhard  Alman girişimcilerin birtakım zorluklara karşın Çin'de ve Hindistan'a daha çok yatırım yapması gerektiğini iddia etti.

Dünya ekonomisinin güç merkezi Asya'ya kayıyor

Lienhard, "Ben bunu bir temel kural olarak görüyorum" diyor. Lienhard'a göre, Alman ekonomisi bu dev ülkelerin büyümesinden payını ancak böyle alabilir.

Federal Almanya Şansölyesi Angela Merkel, 30 Mayıs Salı günü, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüşecek. Ertesi gün Çarşamba ise konuğu olacak devlet adamı, Çin Başbakanı Li Keqiang. Bir gün sonra, Perşembe günü de Brüksel'de AB-Çin Zirvesi gerçekleşecek.

Bu yüzyıl ortalarında dünya ekonomisinin ağırlık merkezi Asya'ya kaymış olacak. Bu bilinçle konuşan Lienhard, Çin'in ve Hindistan'ın Alman ekonomisinin önceliği olması gerektiğini belirtiyor.

Başarısız geçen G7 Zirvesi'nden sonra Lienhard gibi ekonomi alanında önde gelen Alman yetkililer ABD ile zıtlaşmamak gerektiği, tam tersine Donald Trump'ı istihdam bakımından korumacılıktan çok uluslararası işbirliğinin yararlı olacağına ikna etmek gerektiği görüşündeler.

Ekleme Tarihi: 30 May 2017 19:44