Ekonomi Güncelleme Tarihi: 13 Ara 2020 18:54

Dünyanın en zenginleri nerede oturuyor?

Sürpriz, 81 milyar dolarlık net serveti ile Bill Gates, üst üste 23. yılda 1 numara oldu. Bu arada arkadaşı Warren Buffett, net 65.5 milyar dolarlık serveti ile 15 yıl sonra ilk kez üçüncü sıraya düştü.

Dünyanın en zenginleri nerede oturuyor?

Sıcak teknoloji şirketlerinin yükselen hisse senedi fiyatları sayesinde, bu şirketlerin yönetimindeki CEO'lar, diğerlerinden çok daha hızlı bir şekilde servet biriktiriyor gibi görünüyor. Amazon.com CEO'su Jeff Bezos, net değerini 67 milyar dolara çıkarmak için 20 milyar dolar kazandı ve onu ABD'deki en zengin ikinci kişi yaptı

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, 55,5 milyar dolarlık net serveti ile şimdiye kadarki en yüksek sıralaması olan dördüncü sıraya yükseldi. Ancak Oracle kurucusu Larry Ellison, 2007'den beri ilk kez 5. sıraya yerleşti. Net değeri 49.3 milyar dolar.

6. sırada yer alan eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, aynı adı taşıyan Bloomberg LP şirketinin CEO'su ve net değeri 45 milyar dolar.

Bu altı en zengin multi-milyarder, geri çekilmelerinde toplam 363,3 milyar dolara sahipler ve çoğu hala kurdukları şirketlerde hisse olarak tutuluyor. Bununla birlikte, servetlerinin bir kısmı gayrimenkule yatırılmıştır. Bay Gates, biri için, yaklaşık 170 milyon dolar değerinde bir Washington malikanesine, ABD genelinde birkaç at çiftliğine ve özel yatırım şirketi Cascade aracılığıyla bazı lüks otel zincirlerinde hisse sahibidir.

Burada, en zengin altı moğolun evi olarak adlandırdığı konutlara bir göz atın:

1. Bill Gates Değeri: 81 milyar dolar Ev: Medine, Washington

60 yaşındaki Bay Gates, vaktinin çoğunu, Citizen Kane'deki başlık karakterinin mülkünün ardından Xanadu 2.0 lakaplı, Washington, Medina'daki 66.000 metrekarelik malikanesinde geçiriyor. Konak, Washington Gölü'ne bakmaktadır. Birçok yüksek teknoloji özelliği ile dolu olan bu evi inşa etmek, Bay Gates'in yedi yılını ve 63.2 milyon $ 'ını aldı. Parayı 1988'de 2 milyon dolara satın aldı, ancak kamu kayıtlarına göre şu anda tahmini 170 milyon dolar değerinde.

2. Jeff Bezos Değeri: 67 milyar dolar Ev: Medine, Washington

E-ticaret imparatorluğunu kurma sürecinde olan 52 yaşındaki Bezos, yıllar içinde çok sayıda gayrimenkulü toplayarak, geçen yıl The Land Report'un Amerika'nın en büyük toprak sahipleri listesinde 26. sıraya yerleşti. Konutlar açısından, West Texas'ta 165.000 dönümlük bir çiftliği, Washington eyaletinde bir sahil evi, Manhattan'ın Century Tower'da üç bağlantılı dairesi ve komşusu olarak Tom Cruise'un bulunduğu 12.000 metrekarelik Beverly Hills arazisi var. Forbes'a.

Amazon'un karargahına yakın, Medina, Washington'daki evi 5,35 dönümlük bir alana ve yaklaşık 29.000 fit kare yaşam alanına sahip. Ana evin yanı sıra, bir bakıcının kulübesi ve Washington Gölü'nde 4.500 metrekarelik bir kayıkhane de var.

3. Warren Buffett Değeri: 65,5 milyar dolar Ev: Omaha, Nebraska

Dünyanın en zeki yatırımcısının birden fazla gayrimenkul yatırımına sahip olmasına rağmen, 86 yaşındaki Bay Buffett alçakgönüllülükle yaşadığı biliniyor.

Evi, 1958'de 31.500 dolara satın aldığı Omaha, Nebraska'da bir köşede oturuyor. Bay Buffett o zamandan beri orada yaşıyor. Başlangıçta 1921'de inşa edilen ev, 65,5 milyar doların üzerinde net değeri olan adam için 6500 metrekarelik rahat ve konforlu bir ev yapmak için birkaç genişleme geçirdi.

4. Mark Zuckerberg Değeri: 55,5 milyar dolar Ev: Palo Alto, California

En genç en zengin girişimci, servetinin çoğunu okullara, sağlık ve diğer hayır işlerine yatırıyor. Gayrimenkul portföyü arasında Palo Alto'daki evi ve San Francisco'daki Dolores Park yakınlarındaki 9,9 milyonluk bir arazi var.

32 yaşındaki Bay Zuckerberg, 2011 yılında Palo Alto'daki ilk Craftsman tarzı 5.000 metrekarelik evini 7 milyon dolara satın aldı. Daha sonraki yıllarda mahremiyetini daha iyi korumak için evini çevreleyen evlerin dördünü yaklaşık 43,8 milyon dolara kaptırdı. Ancak bu dört evi yıkıp yeniden inşa etme planı durdu.

5. Larry Ellison Worth: 49,3 milyar dolar Ev: Woodside, California

Oracle yönetim kurulu başkanı 72 yaşındaki Larry Ellison, kapsamlı bir gayrimenkul portföyüne sahip. Malibu'daki ve Tahoe Gölü çevresindeki mahallelerin büyük bir bölümünü satın aldı. Newport, Rhode Island'da 70 milyon dolarlık bir Beechwood Malikanesi sahibi; Japonya, Kyoto'da bir bahçe villası; ve 2012'de 500 milyon dolara satın aldığı Hawaii'nin altıncı en büyük adası olan Lanai'nin topraklarının% 98'ini yayınlanan raporlara göre.

Tahmini değeri 110 milyon dolar olan Woodside, Kaliforniya'daki mülkü, insan yapımı 2,3 dönümlük bir gölle tamamlanan 16. yüzyıl Japon mimarisinden sonra modellenmiştir.

. Michael Bloomberg Değeri: 45 milyar dolar Ev: Manhattan, New York

Eski New York Belediye Başkanı 74 yaşındaki Michael Bloomberg, dünya çapında bir düzineden fazla mülke sahip. Zamanının çoğunu Upper Estate Side şehir evinde geçiriyor, ancak aynı zamanda New York'taki Hamptons'ta, Londra, Bermuda, Colorado ve Florida'da mülkleri var.

Bay Bloomberg'in 17. Doğu 79. Caddesinde bulunan şehir evi, kireçtaşı dış cephesiyle beş katlıdır. Belediye başkanlığı yaptığı üç dönem boyunca, Bay Bloomberg, Gracie Malikanesi yerine konağında yaşadı. Ancak, görünüşe göre onu bir mega konağa dönüştürmek için bir planı var. 1989'dan beri, şu anki konutunun hemen yanında yer alan şehir evi kooperatifi olan 19 East 79th St.'de kademeli olarak birimler satın alıyor. The New York Observer'a göre, beyaz 1880 Yunan-canlanma tarzı binadaki altı birimden Bloomberg şimdi beşine sahip.

Ekleme Tarihi: 13 Ara 2020 18:54