Ekonomi Güncelleme Tarihi: 21 Eyl 2018 13:25

Ekonomi programı iş dünyası için motivasyon oluşturdu

MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, piyasaların merakla beklediği Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı ’na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Ekonomi programı iş dünyası için motivasyon oluşturdu

2019-2021 yılları arasını kapsayan, ana teması dengelenme, disiplin ve değişim olan YEP üzerine açıklamalarda bulunan MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, program kapsamında yer alan konuların reel sektörün doğru analizi ile ortaya konulduğunu söyleyerek piyasaların beklentileri doğrultusunda atılacak adımların ekonomiyi dengeleyeceğini söyledi. Başkan Erdal, “Yeni Ekonomi Programı’nda net bir tablonun çizilmesi ve bu doğrultuda somut adımların atılacak olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal yaptığı açıklamasında, kamu maliyesinin disiplin altına alınmasıyla önemli bir kaynak oluşacağını ve böylelikle yeni yatırım alanlarının açılacağını, bu sayede istihdamın da genişleyeceğini belirterek, “Dengelenme, disiplin ve değişim kurgusu üzerine temellendirilen ve makro kazanımlar içeren Yeni Ekonomi Programı, Türk ekonomisinin önümüzdeki üç yılı için temel makro parametreler ile hedeflediği düzeyler, üretim, tasarruf, yatırım ve ihracat perspektifinde reel sektöre vaat ettiği açılımlar bağlamında bir vizyon ortaya koymuş; kamu disiplini, finansal istikrar, Türkiye'nin hedeflerine ulaşması ve reel sektörün yolunu aydınlatan bir ufuk çizmiştir.

"YEP, Motivasyon Açısından Bir Güç Kaynağı Olmuştur"

Ülke olarak üretim ekonomisinin önceleneceği yeni dönemde cari açık ve enflasyonla mücadele ile finansal istikrar vurgusunun piyasalar açısından önemli bir karşılığı olacaktır. Açıklanan program, çok hassas bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde üreticimizin ve sanayicimizin en çok ihtiyaç duyduğu konulardan biri olan motivasyon açısından da önemli bir güç kaynağı olmuştur” dedi. Büyüme hedeflemesi, enflasyon, mali disiplin, bankacılık sektörü ve katma değeri yüksek sektörler açısından bakıldığında sürecin daha sağlıklı bir şekilde ilerleyeceğini kaydeden Başkan Erdal sözlerini şöyle sürdürdü: “Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın bankacılık sektörü üzerinde önemle durması ve buna dikkatleri çekmesi finans çevrelerini ve iş dünyasını umutlandırmıştır. Kısa vadede fiyat istikrarının ve finansal istikrarın yeniden tesis edilmesi, ekonomide dengelenmenin ve bütçe disiplininin sağlanması, orta vadede sürdürülebilir büyüme, adaletli paylaşıma yönelik değişimin gerçekleştirilmesi konularının tam anlamıyla uygulanması ekonomide yeni bir ivmenin yakalanması adına önemli. Ancak bu şekilde ekonomik büyümeyi sağlam temeller üzerine kurabilir, Türkiye ekonomisine duyulan güveni daha güçlü bir şekilde tesis edebiliriz.

“Ekonomik İstikrara Katma Değer Sağlayacak”

Uygulanabilir, güvenilir ve gerçekçi hedefler içeren programın piyasayla uyuşan bir nitelikte olmasını ve beklentilere cevap vermesini iş dünyası adına son derece anlamlı buluyorum. Somut adımlar üzerine kurulan makroekonomik bir model niteliği taşıyan program, hem de orta vadede hem de uzun vadede ekonomik istikrara katma değer sağlayacaktır.

Sürdürülebilir bir büyümenin yanı sıra finansal istikrarın yeniden tesis edilmesini sağlayacağına inandığımız Yeni Ekonomi Programı’nın ülkemiz, milletimiz ve tüm ekonomi dünyasına hayırlı olmasını diliyor; açıklanan hedeflerin ivedilikle hayata geçirilmesini temenni ediyorum.

Ekleme Tarihi: 21 Eyl 2018 13:25