Ekonomi Güncelleme Tarihi: 16 May 2017 03:19

Erdoğan 2014'ten sonra ilk kez TÜSİAD YİK'e katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum sonrası iş dünyasına mesajlarını Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (TÜSİAD) verecek. Erdoğan son olarak, 2014 yılı Eylül ayında yapılan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katılmıştı.

Erdoğan 2014'ten sonra ilk kez TÜSİAD YİK'e katılacak

Erdoğan’ın perşembe günü yapılacak olan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısına onur konuğu olarak katılacağı öğrenildi. Erdoğan’ın yapacağı konuşmada, ekonomide bundan sonra izlenecek yol haritasına değinmesi bekleniyor. Konsey toplantısı, referandum sonrası iş dünyası ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bir araya getiren geniş kapsamlı ilk toplantı olması açısından önemli kabul ediliyor.

TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi(YİK) toplantısı yarın akşam Rahmi Koç Müzesi’nde verilecek olan resepsiyonla başlayacak. Perşembe günü yapılacak ikinci bölümde ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı nedeniyle saat revizyonu yapıldı ve üyelere gönderildi. Revize edilen programa göre, konsey toplantısı için üyeler saat 15.00’de giriş yapmaya başlayacak, 15.45’te salonda yer alacak ve saat 16.00’da da Erdoğan’ın katılımıyla program başlayacak.

2014’TE KATILMIŞTI

Revize edilen programda, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ve TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan’ın konuşmalarına ilişkin bir detay ise yer almadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak, 2014 yılı Eylül ayında yapılan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısına onur konuğu olarak katılmış ve iş dünyasına hitap etmişti. TÜSİAD yönetim kurulu, bu yıl yapılan seçimli genel kurulun ardından da, yeni yönetimiyle şubat ayında Erdoğan tarafından kabul edilmişti. Kabulde ekonomi-yatırım ortamı, AB ile ilişkiler, uluslararası ilişkiler, sanayi 4.0 gibi konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilirken; TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, “Ülkemizin yatırım ortamı ve küresel rekabet açısından büyük önem içeren bu alanlarda kamu ile özel sektör arasındaki görüşmelerin, ortak çalışmaların ve etkinliklerin daha da yoğunlaşacağı bir döneme girdik” demişti.

Ekleme Tarihi: 16 May 2017 03:19