Ekonomi Güncelleme Tarihi: 20 May 2022 01:52

Erdoğan: Kripto paraya sıcak bakmıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto paralarla ilgili soruya "Kripto paraya ben sıcak bakmıyorum. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor, düzenleme adımlarını atacağız" dedi.

Erdoğan: Kripto paraya sıcak bakmıyorum

Gençlerin sorularını cevaplayan Erdoğan, ensar muhacir konusunun süreli bir kavram olmadığını belirterek şunları söyledi:

“ENFLASYONU İNDİRECEĞİZ”

Dünyada küresel bir kriz yaşandığına dikkat çeken Erdoğan, “enflasyonu indireceğiz” açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedefimiz ihracatta 250 milyar dolara ulaşmak. Bizim göreve geldiğimizden bu yana hedefimiz ithale dayalı ihracattı. İthale dayalı ihracatta içeriden yerli piyasadan bu ürünü alıp bu ürüne dayalı mamul maddeyi üretirsek bu noktadaki maliyetlerimiz düşecek ve ihracatta 250 milyar dolar seviyesini aşacağız. Faizle aradaki dengeyi sürekli olarak kapatma imkanını yakalayacağız. Buradan hiç endişem yok” diye konuştu.

“KRİPTO PARA OLAYINA SICAK BAKMIYORUM”

Kripto paralarla ilgili değerlendirmesini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kripto konusunda arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Meclis’te müzakereler yapılıp ona göre adım atacağız ben kripto para olayına sıcak bakmıyorum. Birini zengin birini fakir yapacak bu tür araçlarla adım atmanın doğru olmadığına inanıyorum” dedi.

Ekleme Tarihi: 20 May 2022 01:52