Ekonomi Güncelleme Tarihi: 9 Oca 2018 11:39

Erdoğdu, İstanbul-Ankara TIR yolculuğunun maliyetini açıkladı

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın kullandığı TIR'la İstanbul'dan Ankara'ya giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayjkut Erdoğdu, yolculuğun 1509 TL'ye mal olduğunu açıkladı. Erdoğdu'nun verdiği bilgiye göre bu harcamaların 724 TL'si vergilere gitti.

Erdoğdu, İstanbul-Ankara TIR yolculuğunun maliyetini açıkladı

Kamyoncuların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için TIR’la İstanbul’dan Ankara’ya giden CHP’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, yolculuk maliyetini açıkladı.

TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında Kılıçdaroğlu, İstanbul’dan Ankara’ya gelen bir kamyoncunun köprü ve otoyollara verdiği ücretin çok yüksek olduğunu belirterek hükümeti eleştirmişti. Başbakan Yıldırım ise Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında verdiği rakamların gerçeği yansıtmadığını ileri sürmüştü.

Bu tartışmaların ardından Erdoğdu, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’la birlikte dün TIR’la İstanbul’dan Ankara’ya gitti. Yalım’ın kullandığı TIR, dün akşam saatlerine Ankara’ya ulaştı.

MASRAFIN 724 TL’İLİK KISMI VERGİ

Aykut Erdoğdu, bugün Twitter hesabından, kamyon yolculuğunun maliyetini çıkardı. Erdoğdu’nun yaptığı hesaba göre, TIR’la İstanbul’dan Ankara’ya gitmek 1509 TL’ye mal oldu.

Erdoğ’dun paylaştığı masraf listesi şöyle:

Ekleme Tarihi: 9 Oca 2018 11:39