Ekonomi Güncelleme Tarihi: 30 Eki 2021 02:07

Facebook gibi şirketler neden kendilerini yeniden markalaştırıyor?

Facebook, kendisini Meta olarak yeniden adlandırdıktan sonra, aşırı sol bir kongre üyesi olan Alexandria Ocasio-Cortez şirketi matastaz olarak adlandırdı.

Facebook gibi şirketler neden kendilerini yeniden markalaştırıyor?

Genellikle tüketicilere taze bir izlenim vermek için. Söylemesi yapmaktan kolay...

Bir şirketin istediği TÜM şeyler arasında, kanser listenin çok aşağısında. Ancak Facebook, kendisini Meta olarak yeniden adlandırdıktan sonra, aşırı sol bir kongre üyesi olan Alexandria Ocasio-Cortez'den bunu aldı : “Meta, 'biz demokrasiye karşı küresel bir gözetim ve propaganda makinesine metastaz yapan bir kanseriz'”, diye tweet attı. Facebook, markasını değiştiren ilk şirket değil. Neden yapıyorlar?

Bazen yeniden markalaşmalar birleşmeleri takip eder: hiçbir firma daha küçük görünmek istemez, bu nedenle yeni bir isim ortaya çıkar. Bazen, France Télécom'un Orange'a dönüşmesi ve kendi iç pazarının dışına genişlemeye başlaması gibi, hırsın genişlemesine işaret ediyorlar. Google, otonom sürüş ve cerrahi robotlar gibi daha seksi alanlarda arama yapmanın ötesine geçtikten sonra Alfabeye dönüştü. Facebook'un yeniden markalaşması da benzer şekilde ilham almış görünüyor. Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, neredeyse gerçeğe yakın göründüğü bir videoda, adın, şirketin varlık nedeninin artık “metaverse” için ürünler inşa etmek olduğunu yansıtmak için olduğunu söyledi., ağa bağlı bir sanal gerçeklik. Firma, aynı adı taşıyan sosyal medya platformunun ötesinde, Instagram ve WhatsApp gibi diğer uygulamalara ve Oculus gibi donanım markalarına da sahip. Bay Zuckerberg (alt ürünleri adlarını koruyacak), yeni şemsiye adı bu "doğal garipliği" çözüyor.

Ekleme Tarihi: 30 Eki 2021 02:07