Ekonomi Güncelleme Tarihi: 11 May 2017 01:29

Fransa Eski Cumhurbaşkanı Hollande'ın emekli maaşı ne kadar?

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande görevini 14 Mayıs Pazar günü  seçimi kazanan Emmanuel Macron'a resmen bırakacak. François Hollande'ın alacağı emeklilik parası belli oldu. Hollande görevdeki ücretinden daha yüksek maaş alacak.

Fransa Eski Cumhurbaşkanı Hollande'ın emekli maaşı ne kadar?

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 14 Mayıs'ta görevini Macron'a resmen devrederek emekli hayatına başlayacak. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın emekli olduğunda 15 bin 144 avro civarında Türk lirası ile yaklaşık 60 bin lira maaş alacak. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, aktif görevdeyken daha az kazanıyordu.

Görevini, yeni seçilen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a bırakacak Hollande'ın alacağı emekli maaşı ve yardımlar belli oldu. Eski Cumhurbaşkanı olması dolayısıyla Hollande, 5 bin 200 avro maaş alacak.

YAN ÖDEMELERLE BİRLİKTE GELİRİ YAKLAŞIK 60 BİN LİRA

Hollande, parlamenterliğiİ, yerel seçilmiş yönetici olması, avukatlığı ve müfettişliği nedeniyle yapılacak ödemelerle birlikte geliri 15 bin 144 avroyu yani yaklaşık 60 bin Türk Lirası'nı bulacak.

AKTİF GÖREVDEYKEN DAHA AZ KAZANIYORDU

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande aktif görevde bulunduğu sürede 14 bin 910 avro maaş alıyordu. Kendinden önce cumhurbaşkanlığı yapmış Nicolas Sarkozy'nin aktif görevdeyken aldığı maaş 21 bin 300 avro idi.

HOLLANDE'A BEDAVA KONUT VE 7 YARDIMCI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a yapılan yardımlar bununla da sınırlı olmayacak emekli gelirinin yanı sıra kendisine tahsisli evlerde oturabilecek ve konutlara herhangi bir ödeme yapmayacak. Hollande'ın yedi kişilik de sürekli personeli yanında olacak.

SAYAHATLERİ DE ÜCRETSİZ

Eski devlet başkanı olması dolayısıyla Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın faaliyetleriyle ilgili seyahat ve resepsiyon giderleri de Fransa devletinin bütçesinden karşılanacak.

Ekleme Tarihi: 11 May 2017 01:29