Ekonomi Güncelleme Tarihi: 7 Şub 2017 22:35

Halkbank 1000 yeni bankacıyı işe alacak

Türkiye'nin en büyük kamu bankalarından Halkbank, bu yılın ilk çeyreği sonunda yaklaşık bin personelin işe alımını tamamlayacağını duyurdu.

Halkbank 1000 yeni bankacıyı işe alacak

Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre Banka; Müfettiş Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, BT Uzman Yardımcılığı ve Servis Görevlisi unvanlarında bin kişiye iş imkânı sağlayacak. 2016 Kasım ayında düzenlenen işe giriş sınavlarının ardından mülakatlarda başarı sağlayan 500 uzman yardımcısının iş başı yaptığı Halkbank'ta, diğer pozisyonlar için de sınavda başarılı olanlar ilk çeyrek sonuna kadar görevlerine başlayacak.

SEKTÖRDE EN FAZLA İSTİHDAM SAĞLAYAN 5 BANKADAN BİRİ

Küresel faktörlerin etkisini en aza indirerek ülkemizde ekonomide güven ortamının yeniden sağlanabilmesi için bankacılık sektörüne büyük görevler düştüğünü belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu,  Türkiye'de en fazla istihdam sağlayan 5 bankadan biri olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Ekonomik göstergelerin iyileşmesi ve yatırımcıların yeniden özgüven kazanması yönünde önemli adımlar atılıyor. Biz de ekonomik reformların tamamlayıcısı bir kurum olarak üzerimize düşeni yapıyor ve bin gencimize daha iş imkânı sağlıyoruz. Büyüme hedeflerini tutturabilmek için kenetlendiğimiz bu süreçte attığımız bu adımla,  Türkiye'nin geleceğine güvendiğimizi bir kez daha tüm dünyaya gösteriyoruz. Halkın gücü Halkbank, Halkbank'ın enerjisi de bu ülkenin gençleridir."

HALKBANK'TA GENÇLEŞME DEVAM EDİYOR

İstihdam kapasitesi 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2,2 azalan sektörde, işe alımlara devam ederek fark yarattıklarını belirten Taşkesenlioğlu şunları söyledi:

Kadromuzu daha da gençleştirebilmek ve uygun pozisyonlarda görevlendirmek üzere en doğru kişileri seçebilmek için büyük özen gösteriyoruz. Sınavlarını başarıyla geçen adayların en verimli olabilecekleri alanları belirlemek üzere bu yıl Kişilik Envanter Testini uygulamaya aldık. Grup mülakatlarının da gerçekleştirildiği işe alım süreçlerimiz, Genel Müdür Yardımcılarımız tarafından titizlikle takip ediliyor. Liyakat ilkesi çerçevesinde belirli aşamalardan geçen adaylarımızla Genel Müdür Yardımcılarımız bizzat görüşüyor. Bu sayede gençlerimiz bizleri tanıma fırsatı buluyor ve Bankamızın kapısından içeri girdikleri ilk andan itibaren buradaki sıcaklığı ve samimiyeti birebir yaşıyor. Aramıza yeni yeteneklerin katılmasından çok mutluyuz."

TÜM SEKTÖRLERE ÖRNEK OLACAK

Türkiye'deki istihdamın yaklaşık yüzde 75'ini karşılayan KOBİ'lerin en büyük destekçisi olarak, reel sektöre örnek olmayı amaçladıklarını belirten Taşkesenlioğlu şunları söyledi:

"Reel sektörün üretime devam etmesi, ihracata ve istihdama katkı sağlaması yönünde firmalarımızı teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu sorumluluğu yerine getirirken, ekonomimize duyduğumuz güveni de gösteriyoruz. Attığımız bu adımın sadece bankacılık sektörüne değil, tüm sektörlere ve  Türkiye'ye değer katmak isteyen herkese örnek olacağına inanıyoruz. Halkbank ailesinin yeni üyeleri halkın gücü olmak için elinden geleni yapacaklar ve Bankamızın 79 yıllık geçmişine yakışan güzel bir geleceğin parçası olacaklar."

Ekleme Tarihi: 7 Şub 2017 22:35